T10X sürücüsünü yeni dönemde yüzünden tanıyacak

Togg T10X yeni yazılımıyla güncellenerek kullanıcıyı yüzünden tanıma özelliği kazandı. Kullanıcılar yeni yazılımla iklimlendirme programlarını önceden planlayıp yolculuktan önce kabin ısısını ayarlayabilecek.

Bilim Teknoloji 31 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kullanıcılar T10X’te oturum açarken manuel olarak pin girmek yerine yüz tanıma yöntemiyle oturum açabilecek. 

Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili Togg’un iT10X modeline yazılım güncellemesi geldi. Uzaktan (OTA- Over The Air) yüklenebilen yeni yazılımı 1.4.0 ile aracın akıllı özelliklerine yenileri eklendi. Kullanıcılar yeni güncellemeyle  sınıfının en büyük uçtan uca bilgi eğlence ekranındaki uygulamaları artık tam ekran ve farklı renk temalarıyla kullanabilecek. Kullanıcılar T10X’te oturum açarken manuel olarak pin girmek yerine yüz tanıma yöntemiyle oturum açabilecek.

 Kişiselleştirme hafızası devrede

Yeni yazılımla T10X ekranları yepyeni bir arayüz tasarımına kavuşurken uygulamalar artık tam ekran görülecek. Kullanıcılar dilerlerse ekran arka planında farklı renk temalarını da seçebilecek. 1.4.0 ile ayrıca aynı T10X’i kullanan farklı kullanıcılar için profil bazlı kişiselleştirme hafızası da sunulacak. Dört farklı profil oluşturmaya imkân tanıyan T10X her kullanıcı profili için ana ekranda kullanılan uygulama düzeni, ayna ayarı, koltuk pozisyonu, favori radyo frekansları gibi kişiselleştirmeleri hatırlayacak.

En çok kullanılan özelliklere erişim  kolaylaşıyor

1.4.0 güncellemesi orta konsoldaki dairesel kumanda hareketiyle  ana ekran üzerine getirilen kısayol menüsünü de kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda genişleterek; sıklıkla kullanılan iklimlendirme, güneşlik, telefon, ekran parlaklığı, iç aydınlatma ve ekranı kapat gibi özelliklere direkt ulaşmayı mümkün kıldı. Yeni yazılımla birlikte gelen iklimlendirme planlamasıyla kullanıcılar iklimlendirme programlarını diledikleri gün ve saat için önceden planlayıp, yolculuğa başlamadan önce kabin ısısını programlanan seviyeye getirebilecek. Yolculuğun planlanan saatte başlamaması halindeyse T10X önceden programlanan saatten 10 dakika sonra iklimlendirmeyi kapatacak. Ayrıca 1.4.0 güncellemesi, kullanıcıların akıllı telefonlarında bulunan Trumore uygulamasına T10X’lerini tanıtmasından sonra şarj seviyesi, lastik hava basıncı ve konum gibi bilgilere uzaktan ulaşmalarını sağlayacak.

Güncelleme teslim alma sırasına göre yüklenmeye başladı

1.4.0 güncellemesi tüm T10X kullanıcılarına yayınlanmadan önce ilk geribildirimlerin alınabilmesi için “Yenilik Elçisi” olarak belirlenen 400 kullanıcının deneyimine sunuldu. Bu sürecin ardından yeni yazılım kullanıcıların teslim alma sıralarına göre tüm T10X’lere tanımlanmaya başlandı.

Togg hedef büyüttü: 2030’da 5 farklı modelde 1 milyon araç üretecekTogg hedef büyüttü: 2030’da 5 farklı modelde 1 milyon araç üretecek

Togg'un artık bir yeni modeli var ve ABD'de ilk kez görücüye çıktıTogg’un artık bir yeni modeli var ve ABD’de ilk kez görücüye çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.