Turizmcilerden ‘kapıda vize’ açıklaması: Çözüm engellemek değil memnuniyetsizliği gidermek

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, turizmcilerin 'kapıda vize' uygulamasının kaldırılmasını istediğine yönelik haberlerin doğru olmadığını belirterek, 'Kötü gidişat varsa çözümü seyahati engellemek değil, memnuniyetsizliğin kaynağını bulmaktır' dedi.

Ekonomi 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Son günlerde daha ucuz olduğu için tatilini Yunan adalarında yapan yerli turistlerin sayısı giderek artıyor.

Son günlerde “kapıda vize uygulaması”ndan yararlanarak daha ucuz olduğu gerekçesiyle tatilini Yunan adalarında geçiren yerli turistlerin sayısının artması üzerine seyahat acentaları teyakkuza geçti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmcilerin “kapıda vize uygulaması”nın kaldırılmasını istediğine yönelik haberler üzerine açıklama yaptı. Bağlıkaya, “Turizmde kötü bir gidişat varsa bunun çözümü rakiplerimize yapılan seyahatleri engellemek değil, turist memnuniyetsizliğinin nereden kaynaklandığını bulmaktır” dedi. Bağlıkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının kaldırılması ile ilgili yayılan söylentiler üzerine belirtmek isterim ki; seyahat acentaları olarak böyle bir talebimiz yok. Turizmde kötü bir gidişat varsa bunun çözümü rakiplerimize yapılan seyahatleri engellemek değil, turist memnuniyetsizliğinin nereden kaynaklandığını bulmaktır. Vatandaşımız kendi ülkesinde tatil yapma imkânı bulamayıp, yurt dışında tatil yapabiliyorsa, bir turizm başarısından söz etmek mümkün değildir.”

‘Otel doluluklarında sıkıntı var, geçici olduğunu düşünüyoruz’

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Sektör Komitesi Başkanı Hediye Güral Gür de “Yatırımların tek bölgeye sıkışması arz-talepte sıkıntı yaratıyor. Otel doluluklarında sıkıntı var, bunun geçici olduğunu düşünüyoruz, o yüzden de umudumuzu kesmiyoruz. Umarım seneye yüzde 80 doluluk yaşarız. Talep daralması yaşadığımız doğru” dedi. Gür, Bloomberg HT’de katıldığı bir programda “Türk turizmciler kapıda vize uygulamasının durdurulmasını mı istiyor?” sorusuna da şöyle cevap verdi:

“Şu anda yükselen bir algı var, işte Yunan adaları çok güzel, daha uygun fiyatlı diye. Bundan faydalanmak isteyen tatilcileri de anlamak lazım yani bir şey diyemiyorum tabii ki… Burada da yine talebin iyi değerlendirilmesi lazım. Geçen bayramda haberlere çıktı hep işte Rodos kapıyı kapattı ve birçok kişi kapıda kaldı. Özellikle bu tatilleri planlayan acentelerin de konuya hassasiyetle yaklaşması lazım. Bu aralar bazı misafirlerimizi kaptırıyor olabiliriz ama bunun da geçici olduğuna inanmak istiyorum. Şimdi tabii artan maliyetlerle turizmciler de bazı şeylere dayanmaya çalışıyorlar. Bunları dengeleyebildiğimiz zaman zaten her şey yoluna girecek.”

Bodrum fiyatları üzerineBodrum fiyatları üzerine

Yunanistan adalarına kapıda yedi günlük vize dönemi başladıYunanistan adalarına kapıda yedi günlük vize dönemi başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.