Turkcell güneşe 240 milyon dolar yatıracak

Turkcell, üç yıl içinde 300 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santralleri (GES) kurmayı planladığını açıkladı. Söz konusu GES yatırımının tutarı yaklaşık 240 milyon dolar olması bekleniyor.

Ekonomi 23 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Turkcell, Kuzey Kıbrıs'ta 6 milyon TL yatırımla 4,5 ayda güneş enerjisi santralı kurdu.

Turkcell enerji ihtiyacını karşılamak için sürdürülebilir enerji yatırımlarına devam ediyor. Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Turkcell’in 2021 yılında satın alınan 18 MW kurulu güce sahip Karadağ Rüzgar Enerjisi Santrali ve bugüne kadar yaklaşık 735 adet baz istasyonuna entegre edilen  güneş enerjisi panelleriyle sektörde öncü çözümleri hayata geçirdiği belirtilerek “Yatırımların tamamlanmasıyla 2026 yılında Turkcell Grubu tarafından tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 65’inin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması hedefleniyor. Sözkonusu enerji projelerinin yatırım tutarının bugünkü  ekonomik ve makro göstergeler dikkate alındığında yaklaşık 240 milyon dolar olması beklenmektedir” denildi.

Şirketin açıklamasında, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve ilgili bölge Elektrik Dağıtım şirketleri tarafından ilgili yönetmelik çerçevesinde 213 MW kurulu güç kapasitesi tahsis edildiği ve yeni kapasite izinleri için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Elektriğe zam geldi, çatı tipi güneş santrallerinin yatırım geri dönüş süresi kısaldıElektriğe zam geldi, çatı tipi güneş santrallerinin yatırım geri dönüş süresi kısaldı

KAP’a yapılan açıklamada Turkcell Grubu’nun artan enerji ihtiyacını ve maliyetlerini yönetmenin yanı sıra, sürdürülebilirlik öncelikleri çerçevesinde operasyonlarını enerji verimliliği bilinciyle yürütüldüğü ve bu kapsamda 2030 yılına kadar enerji tüketiminin yüzde 100’ünün yenilebilir enerji kaynaklarından sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Migros'un 300 mağazasının elektriği seneye güneşten gelecekMigros’un 300 mağazasının elektriği seneye güneşten gelecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.