Turkcell’de sular durulmuyor; birçok genel müdür yardımcılığı tasfiye edildi

4 yıl Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Murat Erkan’ın 11 Eylül'de görevinden ayrılması sonrasında iki kez genel müdür değişikliği yaşayan Turkcell'de bu kez de birçok genel müdür yardımcılığı birimi tasfiye edildi.

Ekonomi 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Turkcell Genel Müdürlüğü'ne 13 Ekim'de Ali Taha Koç'un atanması sonrası şirketin üst yönetiminde taşlar yine yerinden oynadı.

Turkcell Genel Müdürlüğü’ne 13 Ekim’de Ali Taha Koç’un atanması sonrası şirketin üst yönetiminde deprem oldu. 4 yıl Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Murat Erkan’ın 11 Eylül’de görevinden ayrılması sonrasında iki kez genel müdür değişikliği yaşayan Turkcell’de bu kez de birçok genel müdür yardımcılığı birimi tasfiye edildi. Turkcell, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şirket üst yönetimindeki değişikliklerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada kurumsal ve ev satış genel müdür yardımcılığı, bireysel satış genel müdür yardımcılığı, pazarlama genel müdür yardımcılığı, dijital servisler ve çözümler genel müdür yardımcılığı, strateji genel müdür yardımcılığı ve dijital dönüşüm genel müdür yardımcılığının kaldırıldığı belirtilerek ilgili genel müdür yardımcılarının görevlerinden ayrıldığı aktarıldı.

Bu kapsamda satış genel müdür yardımcılığı oluşturulurken, bu pozisyona Kadri Özdal atandı. Ayrıca pazarlama ve dijital servisler genel müdür yardımcılığı da oluşturuldu ve buraya da Murat Akgüç atandı.

Tedarik zincirinden sorumlu genel müdür yardımcılığına mevcut genel müdür yardımcısı yerine şirkette halihazırda insan kaynakları genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Erkan Durdu vekaleten atandı.

Şebeke teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcılığına, mevcut genel müdür yardımcısı yerine Vehbi Çağrı Güngör, hukuk ve regülasyondan sorumlu genel müdür yardımcılığına şirkette kurumsal hukuk işleri direktörü olarak görev yapan Ali Uysal atandı.

Turkcell’e yine yeni genel müdürTurkcell’e yine yeni genel müdür

Bülent Aksu 10 gün görevde kalmıştı

Turkcell, 4 yıldır genel müdür olarak görev yapan Murat Erkan’ın 11 Eylül 2023 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Genel müdürlük görevine Erkan’ın yerine 14 Eylül’de Bülent Aksu atanmış ancak 10 gün içinde Aksu’nun görevine sona verilmişti.

Turkcell Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un 13 Ekim’de Genel Müdür olarak atanmasına karar vermişti. Ali Taha Koç, AKP’li eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un oğlu olduğu biliniyor. Atilla Koç’un kızı da Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmıştı.

Turkcell’de yönetim değişikliği: Kartal İmam Hatip yine yüksek uçtuTurkcell’de yönetim değişikliği: Kartal İmam Hatip yine yüksek uçtu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.