4,5 milyar dolarlık Turkcell’e 10 gün önce atanan genel müdür dün görevden alındı

Turkcell’de yönetim kurulu başkanlığından alınıp 10 gün önce genel müdür yapılan Bülent Aksu görevden ayrıldı. Aksu, Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla biliniyordu.

Ekonomi 25 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Turkcell'de sular durulmuyor. Yönetim Kurulu Başkanı önce Genel Müdür yapıldı ve kısa süre sonra da görevinden ayrıldı.

Turkcell’de sular durulmuyor. Türkiye’nin en büyük GSM şirketinden, halen piyasa değeri 120 milyar liraya (4,5 milyar dolar) yakın olan Turkcell’de bundan sadece 10 gün önce yapılan genel kuruldan sonra göreve getirilen genel müdür dün bu görevinden alındı.

Uzun süredir Türkcell’in yönetim kurulu başkanlığını yürüten ve eski Hazine Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Bülent Aksu, bundan 10 gün önce yapılan şirket genel kurulunda bu görevinden alınıp şirket genel müdürlüğüne getirilmişti. Ancak dün Turkcell’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada genel müdür Bülent Aksu’nun görevi bıraktığı belirtildi. Açıklamada “Turkcell Grubu bünyesinde üst düzey görevler üstlenen Bülent Aksu’ya bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz” denildi.

Turkcell’de 10 gün genel müdürlük yapan Aksu çeşitli özel sektör şirketlerinde çalıştıktan sonra Berat Albayrak’ın Çalık Holding’te önce yönetici sonra genel müdür olduğu 2003-2012 arasında aynı grupta çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. Daha sonra Akfel Grup, Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz Şirketi (SOCAR) iştiraki olan Petkim ve STAR Rafineri’de CFO’luğu üstlenen Bülent Aksu, farklı sektörlerde birçok birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla tanınan Bülent Aksu’nun Turkcell’de genel müdürlük görevi çok kısa sürdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yardımcısıydı

Turkcell’de Temmuz 2016-Temmuz 2018 yılları arasında CFO olarak görev yapan Bülent Aksu, daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yardımcısı oldu. 2020 Temmuz ayında bakanlık görevine getirilen Albayrak yakın arkadaşı Aksu’yu yaklaşık bir ay sonra yardımcılarından biri yaptı.  Aksu, Albayrak’ın 2020 kasım ayında istifasından kısa süre sonra 2021 yılının Ocak ayında görevden ayrıldı.

Bülent Aksu, Kasım 2018-Mart 2019 arasında Türk Telekomünikasyon AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi, Mart 2019-Mart 2020 arasında Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2019-Şubat 2021 arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı, Mart 2020’de Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Ardından 2023 Eylül’ünde Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan alınıp genel müdür yapılan Aksu’nun bu görevi de çok kısa sürdü.

Öte yandan Turkcell, dört yıldır Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Murat Erkan’ın, 11 Eylül 2023 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Turkcell’de yönetim değişikliği: Kartal İmam Hatip yine yüksek uçtuTurkcell’de yönetim değişikliği: Kartal İmam Hatip yine yüksek uçtu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.