Turkcell’de yönetim değişikliği: Kartal İmam Hatip yine yüksek uçtu

Düzenlenen olağan genel kurulun ardından Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip'ten arkadaşı Şenol Kazancı Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği'nden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ise Genel Müdür olarak atandı.

Ekonomi 16 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kazancı, Turkcell'de bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Turkcell Olağan Genel Kurulu’nun ardından üst yönetim belirlendi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan bağımsız yönetim kurulu üyesi Şenol Kazancı yönetim kurulu başkanlığına getirilirken, düne kadar dev şirkette yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten ve Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde yardımcısı olan Bülent Aksu da genel müdür olarak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başdanışmanlık görevine önceki gün son verilen Ayşegül Bahçekapılı da yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Nisan 2021’den bu yana Turkcell Bağımsız  Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şenol Kazancı, İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Kazancı, 2007-2011 yılları arasında TVNET televizyonu  Genel Müdürlüğü, 2011-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve eş zamanlı olarak da Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı görevlerini yürüttü. Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak 2 014-2021 yılları arasında görev yapan Kazancı, Nisan 2021’de Turkcell bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Aksu da, Berat Albayrak gibi Çalık Holding’de çalıştı

Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Bülent Aksu, telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim gibi sektörlerde finans, vergi, yönetim alanlarında 30 yıla yakın profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip.

Türkiye’nin en değerli ilk 5 markası arasında yer alan Turkcell’in dün yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Turkcell Genel Müdürü olarak atandı.

Aksu, iş hayatına Kuveyt Türk AŞ Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak başladı. Berat Albayrak’ın Çalık Holding’te önce yönetici sonra genel müdür olduğu 2003-2012 arasında aynı grupta çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Aksu, daha sonra Akfel Grup’ta çalıştı. Daha  sonra Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz Şirketi (SOCAR) iştiraki olan Petkim ve STAR Rafineri’de CFO’luğu üstlenen Bülent Aksu, farklı sektörlerde birçok birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdi. Aksu, uluslararası ve yerel piyasalarda proje finansmanı, bono ihracı gibi birçok finansal işlemleri başarıyla yürüttü.

Turkcell’de üst düzey ayrılık: Genel Müdür görevini bıraktıTurkcell’de üst düzey ayrılık: Genel Müdür görevini bıraktı

Turkcell’de Temmuz 2016-Temmuz 2018 yılları arasında CFO olarak görev yapan Bülent Aksu, yenilikçi finansal çözümlerle Turkcell’e önemli katkılarda bulundu. Aksu daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yardımcısı oldu. 2020 Temmuz ayında bakanlık görevine getirilen Albayrak yakın arkadaşı Aksu’yu yaklaşık bir ay sonra yardımcılarından biri yaptı.  Aksu, Albayrak’ın 2020 kasım ayında istifasından kısa süre sonra 2021 yılının Ocak ayında görevden ayrıldı.

Bülent Aksu, Kasım 2018-Mart 2019 arasında Türk Telekomünikasyon AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi, Mart 2019-Mart 2020 arasında Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2019-Şubat 2021 arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı, Mart 2020’de Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Aksu, Türkiye’yi 2018 yılında G20’de Şerpa olarak, Ağustos 2018-Ocak 2021 arasında Asya Kalkınma Bankası (ADB) ve Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) nezdinde Guvernör olarak, Dünya Bankası (WB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) nezdinde Guvernör Vekili olarak, İslam Kalkınma Bankası (IsDB) nezdinde İcra Direktörleri Kurulu Üyesi olarak temsil etti. Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.