Üretim arttı, buğday fiyatları üç yılın dip seviyesine geriledi

ABD ve Rusya’da artan buğday üretimi fiyatları aşağı çekti. Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları Eylül 2020'den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 azalarak 5.63 dolara geriledi.

Ekonomi 4 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Buğday fiyatları son 3 yılın en dip seviyesine inerken, Arjantin ve Avustralya’da hasadın zayıf olacağı beklentileri kayıpları sınırladı.

Dünyada artan buğday üretimi fiyatları son üç yılın en dip seviyesine düşürdü. Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları ucuz Rus tahılı arzının yüksek olması ve ABD’de üretim tahminlerinde yukarı yönlü revizyona gidilmesiyle üç yılın dip seviyesine geriledi. Ancak Arjantin ve Avustralya’da hasadın zayıf olacağı yönünde beklentiler kayıpları sınırladı.

Kuraklığın vurduğu tarımdan bir iyi haber: Bahar yağışları buğday üretimini artırdıKuraklığın vurduğu tarımdan bir iyi haber: Bahar yağışları buğday üretimini artırdı

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları Wv1 Cuma günü 5.40 dolar/bushel ile Eylül 2020’den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 azalarak 5.63 dolar/bushel, yani 206.9 dolar/ton seviyesine geriledi.

Mısır ve soya fasulyesi geriledi

ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Cuma günü ABD’de üretime ilişkin tahmini beklenmedik şekilde 1.734 milyar busheldan 1.812 milyar bushela yükseltmişti. Mısır Cv1 yüzde 0.6 gerileyerek 4.85 dolar/bushel yani 190.9 dolar/ton seviyesine düştü. Soya fasulyesi Sv1 yüzde 0.5 gerileyerek 12.70 dolar/bushel yani 466.6 dolar/ton seviyesine geriledi.

Buğday üretimi sezonu rekorla kapatıyorBuğday üretimi sezonu rekorla kapatıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.