Yapay zeka çip üreticisi TSMC’yi de ihya etti, değeri 500 milyar dolara yükseldi

Yapay zekanın yükselişi, bu alana yatırım yapan şirketleri ihya etti. Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın 1 trilyon dolarlık değere yaklaşmasının ardından Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC'nin piyasa değeri de yeniden 500 milyar dolara yükseldi.

Ekonomi 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yapay zeka çiplerini üreten TSMC'nin değeri 500 milyar dolara çıktı.

Yapay zekanın yükselişi, bu alana yatırım yapan şirketlerin değerine değer katıyor. Çip krizinin sona erdiğine dair umutların da etkisiyle New York Borsası’nda işlem gören Tayvan merkezli TSMC’nin hisse fiyatı 110,69 dolara kadar çıkarken şirketin hisse fiyatındaki artış 2023 genelinde yüzde 30’u aştı. Böylece TSMC yeniden 500 milyar dolarlık piyasa değerine çıktı.

Yapay zekanın geliştirilmesinde kullanılan çiplere olan talebin artması sonrası yatırımcılar, Nvidia, Oracle ve TSMC gibi teknoloji şirketlerinin hisse senetlerine rağbet göstermeye başlamıştı.

Geçen ay Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın hisse değeri 419,38 dolara kadar yükselmiş, şirketin piyasa değeri 1 trilyon doları aşmıştı. Nvidia’nın piyasa değeri bugün itibarıyla yaklaşık 995 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Yapay zeka Ellison'ın servetini uçurdu, Gates'i tahtından ettiYapay zeka Ellison’ın servetini uçurdu, Gates’i tahtından etti

Yapay zekaya hücum, nitelikli çip üreticisi Nvidia'nın değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdıYapay zekaya hücum, nitelikli çip üreticisi Nvidia’nın değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.