’10 Küçük Zenci’yi anımsatan hadise: 100 turist Agatha Christie’nin yazlığında mahsur kaldı

İngiliz polisiye yazarı Agatha Christie'nin İngiltere'nin kırsal kesiminde kalan eski evi Greevway'de cuma günü 100'den fazla kişi birkaç saat boyunca mahsur kaldı. İnternet kullanıcıları, bu durumu '10 Küçük Zenci' romanına benzetti.

Gezi 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Agatha Christie ile yazlığı. Fotoğraf: Shutterstock

‘Nil’de Ölüm’, ‘Doğu Ekspresinde Cinayet’ ve ‘On Küçük Zenci’ gibi birçok polisiye romanın yazarı olan Agatha Christie’nin hikayelerinden fırlamış gibi görünen olaylar dizisinde bir turist grubu, fırtınada bir ağacın devrilmesi sonucu İngiltere’nin güneybatısındaki Devon bölgesinde bulunan bir tesise giden yolun kapanması üzerine Agatha Christie’nin yazlığı Greenway’de mahsur kaldı.

Greenway’i ziyaret eden turistlerden Caroline Heaven, yerel haber kuruluşu Devon Live ile temasa geçerek, yaklaşık 100 turistin Christie’nin eski tatil evinin arazisinde mahsur kaldığını bildirdi. Tarihi bölgeyi yöneten İngiliz Ulusal Vakfı (National Trust) internet sitesine koyduğu bildiride Greenway’e giden tek şeritli yola büyük bir ağacın düştüğünü duyurdu.

National Trust sözcüsü, “Greenway’de hâlâ ayrılamayan ziyaretçiler, personel ve gönüllüler olduğunun farkındayız” diyerek, mahsur kalan kişilerin rahatını sağlamak için ‘her şeyi yaptıklarını’ söyledi. Heaven, mahsur kalan turistlerin evin çay salonunda çay içerek ve çimlerde kroket oynayarak vakit geçirdiklerini söyledi.

Turistlerin ayrıca malikanenin duvarlarla çevrili bahçesini ve Christie’nin ‘Son Kurban’ romanında suç mahalli olarak kullanılan meşhur kayıkhaneyi keşfetmek için de zamanları oldu.

Ortam sakin olsa da bazı sosyal medya kullanıcıları, söz konusu olayı Christie’nin ’10 Küçük Zenci’ romanına benzetmekten kendilerini alamadılar. Romanda 10 yabancı, ulaşımın sadece deniz yoluyla olduğu bir malikaneye nedeni belirtilmeden davet ediliyordu. Gruptaki kişiler tek tek ölmeye başlayınca, grup içlerinde bir katilin olduğunu fark ediyordu.

Bazı internet kullanıcıları haberin linkini, “99, 98, 97, 96, 95 (tüylerim ürperdi)…” gibi geri sayan bir tweet ile paylaşırken, bir başka kullanıcı da mahsur kalan turistlere ‘bir an önce müttefik edinmelerini’ tavsiye etti.

Tabii turistlerin kaderi Christie’nin karakterleri kadar şanssız olmadı. Kurtarma ekiplerinin yolu yeniden açmasının ardından 100 turist araziden sağ salim ayrılmayı başardı.

Notos, En Önemli 40 Polisiye Roman'ı seçti: İlk sırada Umberto Eco'nun 'Gülün Adı' varNotos, En Önemli 40 Polisiye Roman’ı seçti: İlk sırada Umberto Eco’nun ‘Gülün Adı’ var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.