10 ayda 424 suç örgütüne darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘Canık Çetesi’ne Kahramanmaraş ve Gaziantep’te operasyon yapıldığını duyurdu. Yerlikaya paylaşımında son 10 ayda 14’ü uluslararası 424 organize suç örgütüne ağır darbe vurulduğunu söyledi.

Gündem 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kahramanmaraş ve Gaziantep’te düzenlenen ‘Mahzen-26’ operasyonunda ‘Canık Çetesi’ olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini, elebaşı Ahmet Canık’ın da aralarında bulunduğu 21 şüphelinin yakalandığını, 20’sinin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Çetesi üyesi şüphelilerin Kahramanmaraş ve Gaziantep’te ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi. İki ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda çete yöneticisi Ahmet Canık’ın da aralarında olduğu 21 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ile çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatına el kondu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 20’si tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya 1 Haziran 2023-4 Nisan 2024 tarihleri arasında; 14 uluslararası, 38 ulusal, 69 bölgesel ve 303 yerel olmak üzere toplam 424 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Kilise saldırısıyla bağlantılı IŞİD'lilere operasyonKilise saldırısıyla bağlantılı IŞİD’lilere operasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.