Kilise saldırısıyla bağlantılı IŞİD’lilere operasyon

İstanbul ve Ankara’da, Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayının failleri ile bağlantılı şüpheliler başta olmak üzere IŞİD'in çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan teröristlere yönelik operasyon düzenlendi.

Gündem 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde IŞİD’li teröristlerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayının failleri ile bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı kişilerin peşine düştü.

Çalışmalarda saldırıyı gerçekleştiren faillerle bağlantılı 30 şüpheli tespit edildi. Ankara’da ise IŞİD’in çatışma bölgeleriyle irtibatlı 18 şüpheli belirlendi. Çalışmalarını tamamlayan polis, İstanbul ve Ankara’da çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 48 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.
Operasyonu sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

Moskova ve kilise saldırısının ortak noktası: TaciklerMoskova ve kilise saldırısının ortak noktası: Tacikler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.