13 ilde operasyon: Turistleri dolandıranlar gözaltında

İstanbul'da turistlerin gittikleri mekanlarda fahiş fiyatlar isteyen ve bunu ödemediklerini kimi zaman turistleri döven hanutçular yakalandı. İstanbul merkezli 13 ilde yapılan operasyonda 68 kişi gözaltına alındı.

Gündem 23 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Turistlerin gözde mekanı İstiklal Caddesi ve çevresindeki bazı eğlence mekanlarındaki fiyatlar dudak uçuklatıyor. Özellikle turistlerden istenen ödemeler piyasa fiyatlarının çok üstünde. Özellikle hanutçular yani turistleri alışveriş yapmaları için bir dükkâna götüren ve bunun karşılığında komisyon alanlar tarafından turistler tuzağa düşürülüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu da bu konuda harekete geçti. Çünkü hanutçular, turistler hesaba itiraz ettiklerinde masalara gelerek para istiyordu. Kendilerini de ‘masa müdürü’ olarak tanıtıyorlardı. Üstelik bu ‘müdürler’ hesabı ödememek için direnen turistlerden bazılarını da darp ediyorlardı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Darkness, Cocorico, Happy’s Clup, Keyn ve Zarife isimli eğlence mekânlarında 93’ü yabancı uyruklu toplam 133 mağdur belirlendi. Mağdurlara yönelik olarak ‘nitelikli yağma’, ‘yağma’, ‘ruhsatsız silah bulundurma’, ‘çalışmaya karşı koyma’ ve ‘suç delillerini gizleme’ suçları işlediği belirlenen 119 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 13 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu 68 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik operasyon çalışmaları ise devam ediyor.

Turizmde rekorlar yılı: 11 ayda gelen turist sayısı, rekor yılı 2019’u da geçtiTurizmde rekorlar yılı: 11 ayda gelen turist sayısı, rekor yılı 2019’u da geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.