15 ilde uyuşturucu operasyonu: 199 gözaltı

Bakan Yerlikaya 15 ilde düzenlenen Narkogüç operasyonlarında 199 şüphelinin gözaltına alındığını, bazılarının tutuklandığını duyurdu. Bu uyuşturucu operasyonları kapsamında en fazla şüpheli Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir operasyonu daha duyurdu. Buna göre yaklaşık bir aydır devam eden Narkogüç operasyonları kapsamında 15 ilde daha operasyon düzenlendi ve 199 şüpheli gözaltına alındı. Baskınlarda 58 kilogram kokain ve 4 buçuk ton uyuşturucu madde 64 bin 800 adet de uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyon düzenlenen iller Diyarbakır, İstanbul, Edirne, İzmir, Sinop, Aydın, Kırklareli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Şanlıurfa, Erzurum, Bursa ve Bolu oldu. En fazla şüpheli Kahramanmaraş’ta yakalandı; 54 kişinin gözaltına alındığı bu operasyonu 44 kişinin gözaltına alındığıa Aydın ilindeki operasyon izledi.

Kırmızı Bülten ile aranan kartel lideri yakalanmıştı

Önceki gün de Yerlikaya İstanbul Havalimanı’ndan ülkeye giren ve kırmızı bültenle aranan bir uyuşturucu karteli liderinin yakalandığını duyurmuştu. Yerlikaya’nın açıklamasına göre Kompanio Bello isimli kartelin lideri Dritan Rexhepi Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapıyordu ve Türkiye’ye Benjamin Omar Perez Garcia ismiyle ve Kolombiya pasaportuyla giriş yapmıştı.

Çember, Kıskaç, Narkogüç... 81 ilde peş peşe operasyonlar, çok sayıda gözaltıÇember, Kıskaç, Narkogüç… 81 ilde peş peşe operasyonlar, çok sayıda gözaltı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.