155 öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde okulda yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanan 155 öğrenci tedavi altına alındı.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesi yok.

Siverek’teki Çıkrık Mahallesi’nde bulunan Şehit Hamit İris Ortaokulu ile Şehit Orhan İrkarlı İlkokulu’nda öğle yemeği yiyen öğrencilerden bazıları bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle okul idaresine başvurdu.
İlk belirlemelere göre 155 öğrenci ambulans, öğrenci servisleri ve veliler tarafından Siverek ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün inceleme başlattığını ve yemeklerden numuneler alındığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün da ayrıca inceleme başlattığını açıkladı.
Siverek Devlet Hastanesi’ne gelen Kaymakam Musa Aydemir öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Aileler ile görüşen Aydemir gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

155 öğrenci ambulanslar, okul servisleri ve civardaki araçlarla hastanelere götürüldü.

Siverek Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çıkrık Mahallesi’ndeki Şehit Hamit İris Ortaokulu ile Şehit Orhan İrkarlı İlkokulu’nda bulunan 155 öğrencimizin yedikleri yemekten etkilenmesi üzerine öğrencilerimiz sağlık ekiplerimizce Siverek Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış ve gerekli tedavileri başlatılmış olup, hayati tehlikesi olan öğrencimiz bulunmamaktadır. Konu ile ilgili olarak hem adli hem idari tahkikat başlatılmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir.”

Uşak'ta gıda zehirlenmesi: 65 öğrenci hastaneye başvurduUşak’ta gıda zehirlenmesi: 65 öğrenci hastaneye başvurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.