16 yaşındaki çocuk tacize uğradığını yazdı: Annesi reddetti ama ses kayıtları da dosyada

Boşanan Serhat A. çocuklarının velayetinin verildiği Mucize P. ve onun sevgilisi Yılmaz P.'den şikayetçi oldu. Şikayet nedeni kızını Yılmaz P.'nin taciz etmesi, annesinin de buna göz yummasıydı. İddianame kabul edildi, dosyaya ses kayıtları da girdi.

Gündem 23 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tacize uğradığını söyleyen çocuğun annesi tanık, annesinin sevgilisi sanık olarak ifade verdi.

İstanbul’da yaşayan Serhat A. ile Mucize P. 2019 yılında boşanmışlardı ve iki çocukları vardı. 16 yaşındaki kızları G.I.A. annesiyle birlikte yaşamaya başladı ve bir süre sonra pilates hocası olan anne Mucize P.’nin öğrencisi Yılmaz P. ile arasında ilişki başladı. Ancak 16 yaşındaki kız Yılmaz P.’nin hareketlerinden rahatsızdı ve olayı babasına anlattı. Baba Serhat A. da şikayetçi oldu fakat savcılık takipsizlik kararı vermişti, avukat itiraz edince soruşturma yeniden başlatıldı. Baba Serhat A. ilk şikayet dilekçesinde; eski eşi Mucize P.’nin evine gelen Yılmaz P. ile birlikte çocukları evdeyken içki içtiğini anlatmıştı. Bu sırada kızları G.I.A.’ya hakaret içerikli sözler söylediğini, G.I.A’yı zorla içki masasında oturttuğunu ifade ederek Yılmaz P. Hakkında şikayetçi olarak cezalandırılmasını istemişti.

İtiraz sonucu açılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede Serhat A. şikayetçi, 16 yaşındaki kız çocuğu G.I.A. mağdur, Yılmaz P. de şüpheli sıfatıyla yer aldı. Burada anlatılana göre Yılmaz P. 2-3 ay boyunca pilates dersi almak için Mucize P.’nin evine gidip gelmeye başladı ve 15 Şubat 2022 tarihinde de yine Mucize P.’nin evindeydi. Akşam saatlerinde girdiği evde sabaha kadar otururlarken bu sırada uyuyan 16 yaşındaki kız tuvalete gitmek için kalktı. Ancak Yılmaz P. uyumaması için ısrar etti ve kız da bir süre yanlarında oturduktan sonra annesinin yatak odasına gitti.

Odaya giderek yatağa yatıktan bir süre sonra Yılmaz P. G.I.A.’nın arkasından giderek yatağa yattı. 16 yaşındaki G.I.A.’ya arkasından sarıldığı sırada odaya anne Mucize P. geldi. Anne de Yılmaz P.’nin yanına uzandı. Şüpheli Yılmaz P. ise G.I.A.’nın vücudunun çeşitli yerlerine elleyerek taciz etti. O sırada bir yandan da anne Mucize P.’nin de çeşitli yerlerine dokundu. Kısa süre sonra anne Mucize P., yatakta oturur pozisyona geldi, ardından da Yılmaz P. yataktan kalkarak odadan çıktı.

Ses kaydı da dosyada

Şikayetçi baba Serhat A. savcılığa bir ses kaydı da sunmuştu ve o kaydın çözümü de iddianameye girdi.

Ses kaydının bilirkişi tarafından yapılan çözümünde anne Mucize P.’nin kızı G.I.A.’ya “Olacakların farkında değilsin, bunların bak taciz davası açılınca hapse gireceğiz. Belki senin adını sicilde yazacaklar, taciz diye. Ondan sonra velayet davasında adın kötü lekeye karışacak. Siciline yazılacak. Kardeşimi dinledim. Yaptık diyemedim. Onu desem ben çok suçlu duruma düşerim tacizden” şeklinde sözler söylediği ifade edildi.

Bilirkişi raporunda anne Mucize P.’nin  kızıyla arasında geçen bir konuşma şöyle yer aldı:

Anne: Bak ben şunu söyleyemedim. Bu hepimizin hayatını mahveder ama

Kız Çocuk: Bizimkini mahvetmez seninkini mahveder

Anne: Sadece şunu diyemedim yanımızda yattı diyemedim. Çünkü onu desem ben çok suçlu duruma düşerim

Kız çocuk: Çünkü suçlusun

Anne: Ben tacizden hapiste yatarım. Hapiste yatmamı ister misin?

İddianamede bu konuşmaya dayanılarak anne Mucize P.’nin suçunu kabul ederek kızı G.I.A.’nın şikayetçi olmaması hususunda ikna etmeye çalıştığı belirtildi. İddianamede anne Mucize P.’nin bu eyleminden dolayı hakkında Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğünün İhlali suçundan ayrıca savcılıkça soruşturma yürütüldüğü aktarıldı.

Yılmaz P. hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

İddianamede şüpheli Yılmaz P.’nin mağdur kız çocuğu G.I.A.’ya karşı “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılması istendi. İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nce iddianame kabul edilerek şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Duruşmada savunma yapan Yılmaz P. G.I.A.’nın suçlamalarını reddettiğini söyledi, annesinin babasıyla barışmasını istediği için ona karşı tavır aldığını öne dürdü. O gece odada yatmadığını ve çocuğa dokunmadığını iddia eden Yılmaz P. beraatini istedi.

Anne Mucize P. ise duruşmada tanık sıfatıyla dinlendi. Buradaki ifadesinde o da suçlamaları reddetti ve Yılmaz P. ile arasında cinsel bir birliktelik olmadığını savundu. Tacize şahit olmadığını iddia eden anne Mucize P. “Başlarda sanık ve kızım ile oğlumun arası iyiydi. Kızım sanığı kıskandı. Son zamanlarda bana tepkili davranıyordu. Kızım babasıyla birlikte kalmaya başladıktan sonra bana tepkili davranmaya başladı” dedi.

Ses kaydının sorulması üzerine Mucize P. “Sadece şunu diyemedim yanımızda yattı diyemedim” sözlerine rağmen aslında evde yattığını söyleyemeyeceğini ifade etmek istediğini savundu. “Yoksa sanık benimle kızım arasına yatmamıştır. Ben kızıma yanlış yoldasın, bu işin sonu tacize gider, bizi hapse mi attırmaya mı çalışıyorsun diye nasihat ettim. Kızıma babanın iddiasıyla böyle bir kurgu yapman büyük vebaldir, sanığın evde yatması taciz değildir dedim. Kızımda bana ‘eve gelmesi bile tacizdir’ dedi. O akşam Yılmaz P. eve geldiğinde kızım aşırı tepki gösterdi. Kızım çığlık atarak neden geldiğini sordu. Ardından kızım ‘velayetimi babama verirler niye geldin’ dedi. Yılmaz P.’yi tahrik edici konuşmalar yaptı. Ben de kızımı alıp ikna etmeye çalıştım” diyen Mucize P. üçünün beraber yatmadığını öne sürdü.

Duruşmada Mucize P.’nin kardeşi T.P.’de tanık olarak ifade verdi. Şikayetçi baba Serhat A.’nın avukatı Doğan Eriş, tanık ifadelerine karşı, “Tanık ifadeleri tamamen tahmine ve yoruma dayalıdır olay gecesini anına ilişkin değildir. Olaydan önceki ve sonraki olaylar yaratılarak ve değiştirilerek sanığın aklanması amaçlanmıştır. İtiraz ediyoruz. Tanık ifadelerine karşı yazılı savunma yapmak için süre talep ederiz” dedi.

Kızın yazdığı not kağıdı da dosyada

Kız çocuğunun yazdığı not kağıdı.

Yargılama aşamasında 16 yaşındaki kız çocuğu G.I.A.’nın olayı anlattığı 6 sayfalık not kağıtları da dosyaya girdi. G.I.A., kendi el yazısıyla olay günü ve öncesini uzunca yazdığı görüldü. Not kağıdında kız çocuğunun olay gecesini şöyle anlattı:

“Annemin yatağına doğru ilerledim, Yılmaz da benim arkamdan geldi. Ben yatağa yattığım gibi arkama yattı. Sırtımı Yılmaz’a döndüm. Omzumu ovuşturmaya başladı. Annem de geldi ve yanıma yattı o da. Yılmaz sol eliyle tişörtüme elini soktu. Soldan sağa doğru elini gezdirdi. Sağ eliyle de annemin tişörtüne elini soktu. Annem hiçbir şey yapmadı. Gözleri kapalı duruyordu. Yılmaz’ın elini çektim ve ‘yapma’ dedim. Bana ‘hani masajdan hoşlanıyordun’ dedi. Annemse sadece ‘herhalde hoşlanmıyor Yılmaz yapma’ dedi. Yılmaz yatakta oturur pozisyonda gelerek ‘ben içeri gidiyorum’ dedi. Annemde ‘ben de birazdan gelirim’ dedi. Annem biraz yattıktan sonra içeri gitti. Bu esnada sabah olmuştu neredeyse.”

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti dosyadaki ses kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu alınmasını istedi. heyet, şikayetçi avukatı Doğan Eriş’in tanık ifadelerine karşın yazılı savunması için süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Şikayetçi avukat Doğan Eriş duruşma sonrası mahkemeye sunduğu dilekçesinde reddi hakim talebinde bulunarak, “İlk duruşmada olduğu gibi sürekli mahkeme hakiminin tarafımızla sözlü tartışmaya girmiştir. Mahkeme hakiminin tarafsızlığı noktasında ciddi şüpheler yaratmış, yargılamayı tarafsız ve bağımsız şekilde yürütmediği, yargılama sonucu hukuka aykırı bir karar vereceği yönünde haklı endişelerimiz nedeniyle mahkeme hakimini reddediyoruz ifadelerini kullandı. Eriş, talepleri doğrultusunda yeni bir hakim görevlendirilmesini istedi.

Kız çocuklarını taciz eden antrenör kaçmaya çalışırken yakalandıKız çocuklarını taciz eden antrenör kaçmaya çalışırken yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.