16 yaşındaki torun dedesiyle birlikte üç kişiyi öldürdü

Bursa’da kendilerinden haber alınamayan iki kişinin cesetleri bir üçüncü cesetle birlikte aynı evde çıktı. İçlerinden biri dedesi olan üç kişiyi balta ve bıçakla öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki M.K. gözaltına alındı.

Gündem 13 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi Karandere mevkiinde 11 Ekim’de meydana gelen olayda iddiaya göre 16 yaşındaki M.K. para istemek için 73 yaşındaki dedesi Mustafa Macar’ın evine gitti. Macar M.K.’nın isteği reddedince ikili arasında kavga çıktı ve M.K. eline aldığı baltayla dedesi Mustafa Macar’a saldırdı.

Macar’ı öldürdükten sonra dedesi ile yaşayan 70 yaşındaki Cavidan Aydın’ı ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişiyi daha öldürdü. Macar’dan haber alamayan yakınları bir süre sonra Macar’ın evine gitti ve korkunç manzarayla karşı karşıya kaldı.

Olay yerine acilen jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi, mahalleye giriş ve çıkışları kapatıldı. Evde yapılan incelemelere göre Mustafa Macar ile Cavidan Aydın’ın cansız bedeni evde, kimliği belirlenemeyen kişinin cesedi ise evin bahçesinde bulundu.

Olay sonrasında kayıplara karışan 16 yaşındaki M.K. kısa sürede yakalandı ve gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mustafa Macar’ın Göynükbelen Mahallesi’ne üç kilometre mesafedeki yayla evinde yaşadığı biliniyor.

Eve giderken tek değilmiş

Anne ve babası ayrı olduğu bilinen M.K.’nın Macar ile birlikte aynı evde yaşadığı, olayın olduğu gün arkadaşlarıyla alkol alarak yayla evine gittiği iddia edildi.

M.K.’nın tartışmanın hemen sonrasında dedesi Mustafa Macar’ı ve Cavidan Aydın’ı bıçak ve baltayla, evin bahçesindeyse tartıştığı arkadaşını av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü ileri sürüldü ve evde saçma izlerine rastlandı.

Cenazeler olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Hayırsız torun: Hem dedesinin altınlarını çaldı hem de ölümüne neden olduHayırsız torun: Hem dedesinin altınlarını çaldı hem de ölümüne neden oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.