16 yıl hapis yattı, çıkınca yine cinayet işleyip başında polisi bekledi

İzmir’in Urla ilçesinde bir kişi kız arkadaşının yanında gördüğü erkeği av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Cesedin başında polisi bekleyen zanlının daha önce de cinayet işlediği ve 16 sene cezaevinde kaldığı ortaya çıktı.

Gündem 8 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
M.E. (solda ), Cem Hortum (sağda)

Türkiye’de suçluların ıslahında en yaygın ceza yöntemi tüm dünyada olduğu gibi cezaevine atılmak. Ancak bazıları için hapiste geçen yıllar pek bir anlam ifade etmiyor. Bunun bir örneği 16 yıl hapis yatan M.E. oldu. Hapisten çıktıktan sonra yine cinayet işledi, cesedin başında polisi bekledi.

Kıskançlık cinayeti İzmir’in Urla ilçesi Atatürk Mahallesi Neyzen Teyfik Caddesi Atatürk Mahallesi’nde işlendi. 41 yaşındaki M.E. bir süre önce tanışıp sevgili olduğu kadınla balıkçılık yapan 35 yaşındaki Cem Hortum’u birlikte gördü. Hortum’un telefon numarasını alıp onu arayan M.E. konuşmak için bir araya geldi.

Gece saat 02.30 sıralarında sahilde buluşan ikili arasındaki tartışma kavgaya dönüşünce M.E. yakındaki karavandan av tüfeğini alarak Hortum’a ateş etti. Karnından ve kalbinden vurulan Hortum yere yığıldı, M.E. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kendisini ihbar etti.

Hapisten çıkıp herkesi bıçakladı: Kayınpederi öldü, yaralanan eşi ve annesi hastaneden kaçtıHapisten çıkıp herkesi bıçakladı: Kayınpederi öldü, yaralanan eşi ve annesi hastaneden kaçtı

Cesedin yanında bekleyen M.E. gelen polis ekiplerine teslim oldu ve suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Cem Hortum’un ise hayatını kaybettiği belirlendi ve cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan Hortum’un ifadesinde “Kendisini arkadaşımın yanında gördüm. Konuşmak için telefonla arayıp yanıma çağırdım. Beni tehdit etti. Bir şey yapacak diye korktum. Tüfekle ateş edip öldürdüm” dediği öğrenildi.

Cinayet zanlısı M.E.’nin daha önce de bir kişiyi öldürmek suçundan 16 yıl cezaevinde kaldığı anlaşıldı. Adliyeye sevk edilen M.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öldürülen Cem Hortum’un cenazesi bugün İskele Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Özbek Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

17 yıl hapis cezası bulunan isim mutfak dolabından çıktı17 yıl hapis cezası bulunan isim mutfak dolabından çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.