Jandarma bunca yıl inatla araştırdı; 19 yıl önce asılı bulunan kızın babası cinayetten tutuklandı

2005 yılında evinde asılı bulunan dokuz yaşındaki Cansu Siler'in intihar ettiği düşünülmüştü. 19 yıl sonra yeniden açılan dosyada baba Mehmet Siler ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı.

Gündem 26 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bundan 19 yıl önce Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yaşanan bir olay Yukarıkepen mahallesinde herkesi sarsmıştı. 9 yaşında bir kız çocuğu olan Cansu Siler evinde asılmış olarak bulunmuştu. İntihar mıydı, cinayet mi?

Aradan 19 yıl geçti ama jandarma bu olayın peşini hiç bırakmadı; dosya da hiçbir zaman kapanmadı. İki gün önce ise sürpriz bir gelişme oldu, Cansu’nun babası Mehmet Siler önce gözaltına alındı, ardından cinayet suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili şu an basına sızmış çok fazla bilgi yok. Söylendiğine göre jandarma bu dosyayı 19 yıldır açık tutuyordu ve belirli aralıklarla gelip ilgili kişilerden ifade almaya devam ediyordu. Baba Mehmet Siler’in de bir kez daha ifadesinde başvurulmuş ve onun verdiği ifadede çelişkiler ortaya çıkınca baba Mehmet Siler gözaltına alınıp bir kez daha sorgulanmıştı.

İşte bu sorgunun ardından baba, kızını öldürüp intihar gibi gösterdiği suçlamasıyla ve ‘kasten öldürme’ suçundan önce savcılığa sonra mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Mehmet Siler’in bu ikinci sorgusunda suçunu itiraf edip etmediği de, jandarmanın ve savcılığın  elinde ne gibi yeni deliller bulunduğu da belirsiz.

‘Hırsız astı demişti’

10Haber dönemin Yukarıkepen mahalle muhtarı Haşim Söker’e ulaştı. Baba Mehmet Siler’in tutuklanmasını şaşkınlıkla öğrendiğini söyleyen eski muhtar Haşim Söker “Dosyanın kapanacağına dair haberler vardı. Her sene jandarma Cansu’nun yakınlarının ifadesini alıyordu, ama olay bir süredir unutulmuştu, kimse zaten suç duyurusunda bulunmamıştı. 5-6 ay önce dosya tekrar açıldı, yeniden ifadeler alındı, bu sabah da Mehmet’in tutuklandığı haberini aldık” dedi.

2005 yılında olayın ardından baba Mehmet Siler ile aralarındaki konuşmayı hatırlayan eski muhtar Haşim Söker “Cenazenin ardından Mehmet üzgündü. Bize ‘Büyük ihtimalle eve hırsız girdi, evi soyarken Cansu’yu gördü, kendini gizlemek için onu astı’ demişti. Eşi ise hiçbir bilgisi olmadığını söylüyordu. Bize çok inandırıcı gelmemişti, ancak suç duyurusu olmadığı için olayın üstüne gidilmedi. Faili meçhul cinayet gibi bir şeydi” diye konuştu.

Avusturya'da cinayet sarmalı: Dört kadın ve bir kız çocuğu aynı gün ölü bulunduAvusturya’da cinayet sarmalı: Dört kadın ve bir kız çocuğu aynı gün ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.