20 ilde operasyon: 74 göçmen kaçakçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 20 ilde düzenlenen 'Kalkan-5' operasyonunda 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Gündem 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından göçmen kaçakçılara yönelik yeni operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Bakan Yerlikaya İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 20 ilde jandarma, polis ve sahil güvenlik tarafından 63 ayrı yere operasyon yapıldığını belirtti. Bu operasyonlarda 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, beşi tutuklandı, ikisi adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonlarda 1510 da düzensiz göçmen yakalandı.

İzmir'de 280 düzensiz göçmen ve yedi göçmen kaçakçısı yakalandıİzmir’de 280 düzensiz göçmen ve yedi göçmen kaçakçısı yakalandı

İstanbul başta olmak üzere 81 ilde, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran ‘Mobil Göç Noktası’ araçları ve uzman personeller ile polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından denetimlerini aralıksız sürdürüleceğini belirten Yerlikaya şunları söyledi:

“Başta İstanbul’un farklı yerlerindeki 52 Mobil Göç Noktası aracımız ve Göç İdaresi Başkanlığı’mızdaki 156 uzman personelimiz olmak üzere; ülkemiz genelinde 97 Mobil Göç Noktası aracımız ve Göç İdaresi Başkanlığı’mızdaki 291 uzman personelimizle 24 saat boyunca denetimlerimiz aralıksız sürecek. Operasyonları koordine eden valilerimizi, operasyonları düzenleyen jandarmamız, polisimiz ve sahil güvenliğimiz ile Göç İdaresi Başkanlığımızdaki uzman personelimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.”

Akdeniz göçmenlere mezar olmaya devam ediyor: Tekne battı, 61 ölüAkdeniz göçmenlere mezar olmaya devam ediyor: Tekne battı, 61 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.