200 kilometrelik bir alan arandı: Ekonomist Korhan Berzeg bir aydır bulunamıyor

Balıkesir'de köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında 1 ay geride kaldı. Bölgede şu ana kadar 200 kilometrelik bir alan taranırken, çalışmalardan herhangi bir sonuç çıkmadı.

Gündem 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalışan ve emekli olup, İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, mayıs ayında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Gönen’in Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. Berzeg, köpeği Tina ile beraber her sabah yürüşe çıkıyordu.

17 Haziran’da da benzer şekilde Tina ile yürüyüşe çıkan Berzeg, eve geri dönmedi. O günden itibaren hiçbir izine rastlanılmayan Berzeg’i, yerel ve merkezden gelen 80 kişilik özel bir ekip arıyor.

Bir aylık süreçte, bölgedeki su kuyuları, ağaçlık alanlar ve inşaatlar arandı. Çalışmalara havadan da destek verildi. Fakat Berzeg’e dair hiçbir ize rastlanılmadı.

Şu ana kadar 22 kırsal mahalle, 10 kuyu, 60 metruk bina, ormanlık alanlar, patika yollar, bataklıklar, çeltik tarlaları ve Gönen Çayı’nın çevresinde sürdürülen çalışmalar ilçe merkezine de kaydı.

Tüm ihbarların değerlendirildiğini belirten yetkililer, arama çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü bildirdi. Öte yandan Gönen Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma çok yönlü sürüyor.

Prof. Berzeg’in kaçırılmış olabileceğine dair  CHP Gönen İlçe Başkanı Ünsal Acar’ın iddiaları bulunuyor. 7 Temmuz’da Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Acar,  Prof. Berzeg’in eşi Angela Berzeg’i işaret ediyor ve “Angela Berzeg’in İngiliz Kraliyet ailesiyle akrabalığı var. Ayrıca Korhan Berzeg’in de görev yaptığı kurumları dikkate alınca, kaçırılmış olması ihtimali artıyor” demişti.

Öte yandan Berzeg’in köpeği Tina’nın eğitimli bir köpek olduğu biliniyor. Komşuları, Tina’nın yabancı kişileri Berzeg’in yanına yaklaştırmadığını anlatmıştı.

Korhan Berzeg için özel ekip devredeKorhan Berzeg için özel ekip devrede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.