22 yerinden bıçaklanmıştı, mucize kadın yaşadıklarını anlattı: Yaralıyken çocuğumla tehdit etti

Boşanmak istediği Ferhat Karlı tarafından 22 yerinden bıçaklanan Dilem Gül Karlı iyileşti ve yaşadıklarını anlattı. Mucize kadın yaralıyken de eşi tarafından tehdit edildiğini söyledi ve hakkını savunmakta kararlı.

Gündem 5 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Dilem Gül Karlı.

Dilem Gül Karlı henüz yaşındaydı ve bir evliliğinden iki çocuğu vardı. Beş ay önce genç kadın yeni bir evlilik yaptı. Bu kişi de akrabası Ferhat Karlı’ydı, evlilikleri sadece üç ay sürdü. Ferhat Karlı’yla köyde tanışmışlardı, bir ay içinde evlenmeye karar verdiler. Bu evlilik kısa ömürlü olacaktı çünkü Ferhat karlı kıskançlık krizlerine giriyordu. Zaten Dilem Gül Karlı da bu şiddete bir ay katlanabildi boşanmaya karar verdi. Ferhat Karlı da başta boşanmak istiyordu. Öyle ki genç kadını evden dahi kovmuştu. Ama 23 Mart’ta Dilem Gül Karlı’yı aradı, pişman olmuştu ve davadan önce son kez konuşmak istediğini söyledi.

Dilem Gül Karlı da bu teklifi kabul etti ve Küçükçekmece’de bir parkta Ferhat Karlı’yla buluştu. Ferhat Karlı kadını bir otele davet edince Dilem Gül Karlı bunu reddetti ve Başakşehir’de bir arkadaşının doğum günü olduğunu söyledi. Ancak zaman ilerledikçe Dilem Gül Karlı’nın duyduğu sorular ilginçleşiyordu:

“Kararlı mısın? Ayrılmak İstiyor musun?” diye sordu. Ardından, “Başkalarıyla görüşüyor musun?” dedi, “Hayır” dedim. “Başkalarıyla buluştun mu?” dedi, “Hayır” dedim. Buluşmuşsam da görüşmüşsem de hepsi arkadaşımdır.”

Bunun üzerine Ferhat Karlı genç kadına Başakşehir Şahintepe Mahallesi’ne kadar eşlik etti. Ancak yanında bıçak vardı ve Dilem Gül Karlı’nın bundan haberi yoktu. Pastaneye girip pasta aldılar, arkadaşını aradı “Abla geliyorum” dedi, gidemedi. Çünkü Ferhat Karlı bir anda kadını bıçakladı. Bu bıçak darbeleri devam etti, 22 kere kadına elindeki bıçağı sapladı Ferhat Karlı. Yaptıkları bununla da sınırlı kalmadı. Kadın can derdindeyken ona ölmek istemediğini söyledi ama Ferhat Karlı onu öldürmeye çalışıyordu, kimseyi de yanına yaklaştırmıyor ölmesini bekliyordu başında. Tutuklanacağını da biliyordu Ferhat Karlı ve canının derdindeki kadını çocuğuyla tehdit etmeye devam ediyordu:

“Ölmek istemediğimi bile bile defalarca her yerimden sırtımdan, karnımdan, boğazımın altından kolumdan bıçaklayarak başımda ölmemi bekledi. Herkes 7 dedi ama 22 tane bıçak darbem var. Yaşamam bir mucize. Sadece en ağır cezayı almasını istiyorum. Bana en son kulağıma fısıldayarak, ‘Ben içeriye gireceğim ve görüş günüme geleceksin. Eğer gelmezsen küçük kızını da elinden alır ve onu da öldürürüm.’ Ölüm döşeğinde olan beni bile o anda tehdit etti. Bıçakladıktan sonra başımda, ‘Sen bana bunu yapmayacaktın’ dedi ve çok değişikti.”

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ferhat Karlı gözaltına alındı, zırhlı araçla emniyete götürüldü. Sağlık ekipleri de ağır yaralı kadına önce burada müdahale etti ve ambulansla hastaneye kaldırdı. 6 saat süren ameliyatın ardından bir hafta yoğun bakımda tedavi gören Dilem Gül Karlı, hayati tehlikeyi atlattı. Ferhat Karlı ise cezaevine gönderildi. Üstelik 27 Şubat’ta yaşanan bir kadın cinayetinin de bu aileyle alakası vardı. Pendik’te yaşayan Sevilay Karlı, boşandığı Ümit Karlı tarafından 13 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Ümit Karlı’yla Ferhat Karlı amca çocuklarıydı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mucize şekilde hayata tutunan Dilem Gül Karlı yaşadıklarını iyileştikten sonra anlatabildi. Onun anlattığına göre Ferhat Karlı’yla köyde tanışmışlardı ve bir ay içinde de evlendiler. Ama tartışmalar başladı ve kız kardeşini dahi kıskanmaya başladı Ferhat Karlı. Boşanmaya karar verdi ve 22 bıçak darbesiyle karşılaştı. “Ben iki çocuk annesiyim ve ayakta durmak zorundayım, güçlü olmak zorundayım. Hakkımı istiyorum, hak ne ise onu istiyorum. Lütfen kadınlar ölmesin. Hiçbir suçumuz yokken, suçumuz olsun ya da olmasın. Bizim hakkımız bu değil. Şu an dalağım yok, yine risk altındayım. Kalbime stent takıldı, karaciğerim kesilmiş, karaciğerim onarıldı. Bağırsağım kesilmiş. Parmağım kesilmiş, parmağımdan ameliyat olmam lazım. Boğazımdan yutkunabiliyorum ama zor nefes alıyorum. Yürümeye çalışıyorum ama zorluk yaşıyorum. Burada benim adıma, ‘Mucize kadın’ diyorlar artık. ‘Çok iyi toparladın, sen çok güçlüsün’ diyorlar. Evet güçlüyüm, güçlü olmak zorundayım” diyor Dilem Gül Karlı ve hakkını savunmakta kararlı.

İstanbul’da kadın cinayeti: Hemşire Sibel eski sevgilisi tarafından öldürüldüİstanbul’da kadın cinayeti: Hemşire Sibel eski sevgilisi tarafından öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.