Dev şirkette kardeşlerin taht kavgası cinayet girişimi iddiasına kadar uzandı

Dev şirkette ağabey-kardeş krizi üzerine suç duyurusunda bulunuldu. Ağabey, kardeşinin kendisini kaza süsü vererek öldürmeyi planladığını, 235 bin TL karşılığında "özel ekip" tuttuğunu iddia etti.

Gündem 6 Eylül 2024

Türkiye’nin en büyük tarama gemisi Kanuni’yi, Marmaray Projesinin ana operasyon dubası Armarin’i bünyesinde barındıran Es Group’ta ortaklar arasında, daha doğrusu şirketin patronu iki kardeş arasında ciddi bir kavga var.  Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirbaş, kardeşi Şenol Demirbaş’tan şikayetçi oldu. Erol Demirbaş, kardeşinin kendisini “kaza süsü vererek öldürmek” için özel bir ekip kurdurduğunu iddia etti.

1999 yılında Erol Demirbaş’ın kurduğu şirket, madencilik, imalat ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Türkiye’de deniz dibi tarama işini lisanslı olarak yapan şirketin bünyesinde Marmaray Projesi’nin ana operasyon dubası Armarin de bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışında projelerini hayata geçirmeye çalışan şirkette ise iddiaya göre bir süredir Demirbaş kardeşler arasında sorunlar yaşanıyor.

Es Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirbaş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na kardeşi Şenol Demirbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Erol Demirbaş yaptığı suç duyurusunda, kardeşi Şenol Demirbaş’ın kendisine “kumpas” kurduğunu iddia etti.

‘Oltalama’ yöntemi

Suç duyurusunda, Erol Demirbaş’ın şirketin tek paydaşı ve yetkilisi olduğu, kardeşi Şenol Demirbaş’ın ise hisseleri ele geçirmek için çeşitli yöntemler denediği iddia edildi.

Şenol Demirbaş’ın ağabeyi Erol Demirbaş’ın takip edilmesi, banka hesaplarının, telefon rehberinin, galerisinin ve telefonunda kayıtlı her türlü kişisel veriyi ele geçirmeleri konusunda A.Y. adlı kişiyle 235 bin TL karşılığında anlaştığına dair iddialar de suç duyurusunda yer aldı.

Avukat Enes Cıstak tarafından hazırlanan suç duyurusunda, B.İ.T. ve A.Y. tarafından Erol Demirbaş’ın telefonun “oltalama” yöntemiyle hacklenmeye çalışıldığı, şirket hesaplarının ve mail adreslerinin de aynı yöntemle ele geçirilmek istendiği öne sürüldü.

Erol Demibaş (solda), Şenol Demirbaş (sağda)

‘Kaza süsü vererek öldürmeyi planladı’ iddiası

İddialar arasında, telefonun ele geçirilmesi durumunda sahte, yapay zeka ile ve photoshop yönetimiyle hazırlanmış sakıncalı video ve fotoğrafların Erol Demirbaş’ın rehberindeki kişilere gönderilmesi de vardı.

Suç duyurusunda, Şenol Demirbaş’ın, Erol Demirbaş’ın kullandığı araçların sistemine girip kaza yapmasına sebep olacağı iddiasına da yer verildi.

Şenol Demirbaş tarafından tutulan özel dedektiflerin anbean Erol Demirbaş’ı takip ettiği, seyahatlerinde dahi aynı uçakta görevlendirildikleri anlatıldı. Şenol Demirbaş’ın ağabeyi Erol Demirbaş’ın kişisel bilgilerine ulaşması, cinsel birliktelik yaşayıp o anları kayda alması için bir kadın ile de anlaşıldığı iddia edildi. Suç duyurusunda ayrıca “Müvekkil ile yakınlığını devam ettirmesini ve gerekli olduğunda kendisine teslim edilen maddelerle müvekkili zehirlemesi hususunda anlaştığını ifade etmiştir” denildi.

Suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

Şenol Demirbaş, geçmişte ağabeyi olan Erol Demirbaş’ın şirket müdürlüğünden azli ve yönetime kayyum atanması talebiyle dava açmıştı.

Suç duyurusunda şüpheli olarak yer alan ve Şenol Demirbaş ile beraber hareket ettiği öne sürülen B.İ.T.’ye iddialar üzerine ulaşmaya çalıştık ama bir dönüş alamadık.

Batan lüks yatı üreten şirket: Mantıksız hataların kurbanıBatan lüks yatı üreten şirket: Mantıksız hataların kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.