25 kişiye mezar olan apartmanın müteahhitlerinin savunması ‘pes’ dedirtti: Biz yapmadık

Hasoğlu Apartmanı'yla ilgili davanın ilk duruşması dündü. Duruşmada sanık müteahhitlerin savunmaları tepki çekti.

Gündem 24 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da Hasoğlu Apartmanı da yıkıldı. Apartmanda 25 kişi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Hasoğlu Apartmanı ile ilgili açılan davanın dün ilk duruşması vardı.

Tutuksuz yapım sorumlusu müteahhit sanıklar Mahmut Nedim Evli, Mahmut Portakal’la müteahhit ve statik proje müellifi Ünal Gökbulut, uygulama denetçisi Mehmet Öztürk, kontrol elemanı Yusuf Kılınç duruşmada hazır bulundu.

Dosyadan tutuklu Vista Yapı Denetim Şirket yetkilisi Yusuf Kızılet ile başka dosyadan tutuklu sanık Vista Yapı Denetim Şirket yetkilisi ve statik proje ve uygulama denetçisi Serdar Selçuk SEGBİS aracılığıyla savunma yaptı. Şantiye şefi Adem Turan ise duruşmaya katılmadı. Depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

“Müteahhitlik diplomamı kullandırdım”

Duruşmada sanıklardan Mahmut Nedim Evli, Mahmut Portakal ve Ünal Gökbulut müteahhit olmadıklarını öne sürdü. Sanık müteahhitler “Binanın yapımında bizim dahilimiz yok” dedi.

Sanık Gökbulut “Benim müteahhitlik diplomamı kullandırdım. Karşılığında ücret almadım. İnşaatın yapımında da rol almadım. Ben sadece projeyi çizdim” ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürdü. Müştekiler ise binanın müteahhidinin sanıklar olduğunu ve sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti sanık Yusuf Kızılet’in tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Heyet yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar vererek duruşmayı 23 Aralık 2024 tarihine erteledi.

Deprem yargılamaları: Müteahhitten 'Biz yapmadık ki deprem Allah'tan oldu' savunmasıDeprem yargılamaları: Müteahhitten ‘Biz yapmadık ki deprem Allah’tan oldu’ savunması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.