Tarifsiz acı: Üç çocuğunun tabutu başında bir anne

Babaları Vesim Şimşek tarafından öldürülen üç çocuk annelerinin yaşadığı Manisa'da toprağa verildi. Acılı anne Naciye Şimşek üç tabutun başında 'Annem hanginize yanayım' diye feryat etti.

Gündem 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Çocukların annesi Naciye Şimşek.

Türkiye iki gündür İzmir’de yaşanan korkunç olayı konuşuyor. Bir baba, içlerinden biri hala emzik kullanan 4 çocuğunu tabancayla vurdu, sonra kendini öldürmeye kalktı. Çocuklardan üçü hemen öldü, biri yaralı canıyla boğuşuyor. Baba da yaralı.

İzmir’de dört çocuğundan üçünü öldürüp birini de yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunan Vesim Şimşek’in ağabeyi Kasım Şimşek “Vesim’in çocuklarıyla ilişkisi güzeldi, onları çok seviyordu. Böyle bir şey olacağını hiç ummazdık” dedi. Uzaktan akrabası Mustafa Karataş da Vesim Şimşek’e iki ay önce kanser teşhisi konduğunu ve Şimşek’in tedavi gördüğünü söyledi.

Merkez 4541/1 Sokak’ın üst kısmındaki dağlık alandaki zeytinlikte önceki gün sabah saatlerinde psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Vesim Şimşek çocukları Hiranur, Cemre, Ceylin ve Nira Şimşek’i evlerine iki kilometre mesafedeki zeytinliğe getirdi. Ardından yanındaki tabancayla dört çocuğuna art arda ateş etti. Çocuklar vücutlarının farklı yerlerine aldıkları kurşunlarla yere yığıldı.

Sonra bir yakınını arayarak çocuklarını vurduğunu, kendisinin de intihar edeceğini söyleyerek bulundukları yeri bildiren Şimşek aynı silahla intihara kalkıştı. Gelen sağlık ekipleri Cemre, Ceylin ve Nira’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Vesim Şimşek ve Hiranur Şimşek ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunan yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Cenazeler adli tıp kurumu morguna kaldırıldı, işlemlerinin ardından anne tarafından alınıp toprağa verilmek üzere Manisa’nın Salihli ilçesine götürüldü. Vesim Şimşek’in eşi Naciye Şimşek ile boşanma aşamasında olduğu, arayıp tekrar bir araya gelmeyi istediği, ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi.

Vesim Şimşek’in bir kimya fabrikasında işçi olarak çalıştığı belirtildi. Bir süre önce iş yerinde geçirdiği kazada sol gözünde görme kaybı yaşadığı öğrenilen Vesim Şimşek’in ücretli izinde olduğu, ayrıca iş yerince tedavisine destek verildiği ifade edildi. Vesim Şimşek’in asıl işi inşaat ustalığıydı.

‘Kanımız dondu’

Vesim Şimşek’in abisi evli, dokuz çocuk babası inşaat ustası Kasım Şimşek halen olayın şokunu yaşadıklarını söyledi. Abi Şimşek “Vesim’in çocuklarıyla ilişkisi güzeldi, onları çok seviyordu. Eşini de seviyordu. Ancak eşiyle üç aydır ayrıydılar. Eşi baba evine dönmüştü. Vesim evine dönmesi için çağırdı ancak eşi dönmeyince herhalde böyle cinnet getirdi. Böyle bir şeyi hiç ummazdık” dedi.

Ölenlerin uzaktan akrabası olan Mustafa Karataş da abisinin Vesim Şimşek ile olay sabahı yolda karşılaştığını belirterek “Abim Şefik Karataş olay günü saat 06.00 sıralarında işe giderken Vesim’i börekçide görüyor. Abim hatırını sorunca ‘İyiyim amca, çocuklara börek aldım. Şimdi eve gidip onları doyuracağım’ demiş, son kelimeleri bu olmuş. Şen şakrakmış. Böyle bir olayı yapacağı yönünde bir belirti yokmuş. İki saat kadar sonra da bu olay oluyor. Duyunca kanımız dondu” diye konuştu.

Çocuklarını öldüren Vesim Şimşek.

Çocuklar toprağa verildi

Öte yandan cenazeleri Manisa’ya gönderilen çocuklar yan yana toprağa verildi. Cenazeye Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu öldürülen çocukların anneleri Naciye Şimşek ve yakınları katıldı. Cenazede çocukları Ceylin, Cemre ve Nira’nın tabutlarına sarılan Naciye Şimşek “Annem hangi birinize yanayım. Nira’yı ortalarına gömsünler, o kardeşlerini de korur” diyerek gözyaşı döktü.

Cenazede konuşan Salihli Müftüsü Ali Çebi de “Üç yavrumuzun hayatlarının bu şekilde sonlandırılmış olması çok üzücü. Bir kelime bulamıyorum. Helallik sünnettir ama yavrularımızdan neyin helalliğini alacağız. Üç yavrumuzun cenazesini bir baba, bir dede yani gönül yarası olarak ayrı ayrı kıldıracağım” dedi.

Üç çocuğun cenazeleri ayrı ayrı kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak götürüldükleri Karaağaç Mezarlığı’nda gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi.

Cinnetin böylesi: Dört çocuğunu vurdu, biri ağzında emzikle öldüCinnetin böylesi: Dört çocuğunu vurdu, biri ağzında emzikle öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.