48 ilde uyuşturucu operasyonu: 391 gözaltı

Narkogüç-38 operasyonları kapsamında 48 ilde operasyon düzenlendi ve 391 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan baskın ve aramalarda toplamda 6 ton 391 kilogram uyuşturucu madde yakalandı.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Narkogüç-38 adı verilen operasyona dair son bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı ve 48 ilde operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyonda toplam 6 ton 391 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve 391 şüphelinin yakalandığını söyleyen Yerlikaya adreslere baskın yapılan illeri ise şöyle sıraladı:

İzmir, Tekirdağ, Gaziantep, Sakarya, Ankara, Konya, İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kocaeli, Osmaniye, Amasya, Kırıkkale, Antalya, Samsun, Şanlıurfa, Elazığ, Mersin, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Van, Bitlis, Erzurum, Aksaray, Batman, Düzce, Malatya, Samsun, Bilecik, Yalova, Ordu, Trabzon, Aydın, Denizli, Kastamonu, Van, Kırşehir, Sivas, Muğla, Hakkari, Zonguldak ve Edirne.

Baskınlarda bir uzun namlulu tüfek, 11 tane de ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya “Operasyona 420 ekip, 936 personel ve 16 narkotik köpeği katıldı” dedi. Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını söyleyen Yerlikaya, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Bizden kaçamayacaklar. Hepsini adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonu gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlüklerimizin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerindeki Kahraman Polislerimizi, 6. Hudut Komutanlığındaki Kahraman Askerlerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Gözlerinizden öpüyorum. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek.”

Uyuşturucu baronuna vatandaşlık verildiği ortaya çıktı, Süleyman Soylu haberi yazan gazetecilere kızdıUyuşturucu baronuna vatandaşlık verildiği ortaya çıktı, Süleyman Soylu haberi yazan gazetecilere kızdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.