Beş milyonluk çakar cezası: Bir ayda 807 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 81 ilde 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde mevzuatta izin verilmeyen araçlara çakar takan 807 sürücüye 5 milyon 196 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.

Gündem 28 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Son yıllarda çakarlı araçlar herkesin şikayet ettiği bir sorun haline geldi. Eskiden yalnızca Ankaralıların bildiği bir sorun olan çakarlı araçlar bugün trafikte sağ şeritte, sol şeritte, emniyet şeridinde yani her yerde. Çakar denen uyarı ışık ve sesinin kontrolsüz dağıtımıyla başlayan sorun oto elektrikçiler eliyle isteyen herkesin yararlandığı bir dert haline geldi. Trafikte can güvenliğini bile tehdit eden sorunla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi.

Ali Yerlikaya ülke genelinde, ışıklı veya sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 807 sürücüye 5 milyon 186 bin lira para cezasının uygulandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından 81 ilin Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 1-26 Ocak tarihlerinde “ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan” kişilere yönelik yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi.

Denetimlerde tespit edilen 807 sürücünün araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı cihazlarının (çakar lambalar) söktürüldüğünü belirten Yerlikaya bu kişilere 5 milyon 196 bin lira para cezası uygulandığını söyledi.

Ali Yerlikaya şöyle dedi:

“Her zaman ifade ettiğimiz gibi trafikte önceliğimiz önce insan. Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir.

Işıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek.”

Türkiye’nin çakarlı araç problemiTürkiye’nin çakarlı araç problemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.