63 ilde operasyon: 456 gözaltı, tonlarca uyuşturucu, yüz binlerce hap

Uyuşturucu imalatçılarına, dağıtanlara ve torbacılara yönelik 63 ilde düzenlenen iki operasyonda toplamda 456 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ve binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gündem 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturuculardan bir kısmı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve başlamasıyla başlayan ‘Narkogüç’ operasyonları devam ediyor. Bakan Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 15 ilde düzenlenen “Narkogüç-49” ve 48 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-48’ operasyonlarında 456 kişi gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerince 15 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-49’ operasyonlarında 214 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısının yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, narkotik suçlarla mücadele kapsamında jandarma ekiplerince 15 ilde ‘Narkogüç-49’ operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonlarda, Adana, Antalya, Ankara, Manisa, Aydın, Kocaeli, Kahramanmaraş, Ağrı, Samsun, Bitlis, Niğde Muğla, Şanlıurfa, Nevşehir ve Diyarbakır’da 214 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı. 1 ton 110 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

​Operasyonlara katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya, “Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

48 ilde 242 uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bakan Yerlikaya 48 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-48’ operasyonlarında ise 242 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısının yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, narkotik suçlarla mücadele kapsamında 48 il genelinde ‘Narkogüç-48’ operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; İl Emniyet Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda 382 ekip, 1438 personel, 4 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeği görev aldı.

Bir tondan fazla uyuşturucu ele geçirildi

Ankara, Adana, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Antalya, Osmaniye, Kocaeli, Malatya, Bursa, Yozgat, Nevşehir, Van, Isparta, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Konya, Kütahya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Kırklareli, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Batman, Erzurum, Mersin, Burdur, Erzincan, Bitlis, Çanakkale, Muğla, Çorum, Denizli, Hatay, Kayseri, Samsun, Sivas, Yalova, Elazığ, Düzce, Bolu, Rize, İstanbul, Bingöl ve Aydın’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 242 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı. 1 ton 39 kilogram uyuşturucu madde ile 509 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Eski emniyet müdürüne uyuşturucu cezası: 18 yıl 4 ay hapisEski emniyet müdürüne uyuşturucu cezası: 18 yıl 4 ay hapis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.