7 yaşında okulda zincirle dövülüyordu: Baba dedektif gibi izledi ve ortaya çıkardı

Adana'da arkadaşları yedi yaşındaki çocuğu defalarca dövdü ama çocuk yaşadıklarına kimseyi inandıramadı. Bir gün zincirle dövüldüğünü anlatıp okula gitmeyince durumun ciddiyeti ortaya çıktı.

Gündem 20 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Adana’da yaşayan 7 yaşındaki O.B. pazartesi günü ailesiyle dertleşirken “Baba beni okulda dövüyorlar” dedi. Baba Mehmet Ali B. oğlunun söylediklerini ciddiye almayarak “Arkadaşlarıyla şakalaşıyordur” diye düşündü. Geçen gün okuldan eve gelen çocuk bu kez derdini ağlayarak anlattı. Babası da durumu öğretmenine aktardı ama değişen bir şey olmadı.

İHA’nın haberine göre çocuk bunun üzerine bir daha okula gitmek istemediğini söyledi ve zincirle dövüldüğünü anlattı. Babası durumun ciddiyetini anladı ve bir gün sonra okula gidip teneffüslerde oğlunu takip etmeye başladı. Bir teneffüs saatinde hem başka sınıfta okuyan kendi yaşıtı hem de 3 ve 4’üncü sınıftan bazı çocuklar sınıftan çıktığı anda O.B.’yi dövmeye başladı. Bu anları gören baba hemen duruma müdahale etti ve öğretmenlere haber verdi.

Çantasından zincir çıktı

Okulda bir öğretmen O.B.’yi döven yaşıtı bir çocuğun çantasını aradığında zincir buldu. Bunun üzerine okul müdür ve öğretmen O.B.’yi döven çocuklar hakkında inceleme başlattı. Ancak O.B. yaşadığı travma sonrası okuldan soğudu ve derslere girmek istemiyor. Baba Mehmet Ali B. de bu olay üzerinden tüm velilere çağrıda bulundu: “Çocuklarınızı dinleyin ve okuluna gidin. Benim çocuğum birkaç defa söyledi ve oralı olmadım ama dikkate almak gerekiyormuş.”

Akranları tarafından dövülen O.B. ise yaşadıklarını şu cümlelerle özetledi:

“Okulda zil çaldı, yukarı çıkıyordum beni iteklediler ve zincirle dövdüler. Zincirle ayağıma ve belime vurdular. Çok korktum, okula gitmek istiyorum ama buraya değil başka okula. Büyüyünce polis olmak istiyorum.”

Profesör Selçuk Şirin: Her iki gençten biri akran zorbalığına uğruyor Profesör Selçuk Şirin: Her iki gençten biri akran zorbalığına uğruyor 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.