72 kişiye mezar olan Isias Oteli davası: KKTC Başbakanı da geldi ama dava 22 Ekim’e ertelendi

Deprem felaketinde Adıyaman’da yıkılan ve aralarında KKTC’den voleybol turnuvası için gelen sporcu, öğrenci, öğretmenlerin de olduğu 72 kişiye mezar olan İsias Oteli davası 22 Ekim'e ertelendi. Davayı izlemeye KKTC Başbakanı Üstel de gelmişti.

Gündem 12 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki Grand Isias Otel’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden voleybol turnuvası için gelen 72 kişi yaşamını yitirdi. Yıkımın ardından başlatılan soruşturmada beş kişi tutuklandı, 11 kişi hakkında 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede yapının 1991 yılında apartman olarak inşa edildiği, daha sonra ruhsatsız ve kaçak kat eklendiği, binanın inşaatında dere kumu kullanıldığına ilişkin bilgiler yer alırken tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt ile tutuksuz sanıklar hakkında bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme heyeti nisan ayında tutukluluk incelemesinde otel sahibinin oğlu Efe Bozkurt ile otelin fenni mesulü inşaat mühendisi Halil Bağcı’nın yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar verdi.

Bugün de davanın üçüncü duruşması görüldü. Depremde ölenlerin yakınları adliyeye geldi. Duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Fotoğraf: Ünal Üstel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.