81 gün sonra İliç’te iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

İliç'teki maden faciasında dokuz işçi toprak altında kaldı. Daha önce iki işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı ve bugün iki aileye daha acı haber gitti. İşçiler Ramazan Çimen ve Kenan Öz'ün cesedi 81 gün sonra toprak altından çıkarıldı.

Gündem 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
İliç'teki maden faciasının ardından çekilen bir fotoğraf.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde 13 Şubat’ta 10 milyon tondan fazla siyanürlü toprak kaymış, dokuz işçi o toprağın altında kalmıştı. Maden, ABD merkezli Anagold’la yerli ortağı Çalık Holding’in işlettiği maden Erzincan’da aktif fay hattı üstünde ve Fırat Nehri’ne kuş uçuşu 300 metre mesafede. Bu sebeple uzmanlar madende çevre felaketi olabileceği konusunda senelerdir uyarı yapıyordu. Ancak başvurular sonuçsuz kalmıştı. Korkulan başa geldi ve işçiler kaldıkları toprağın altından dahi çıkarılamadı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar dokuz kişi tutuklandı.

Toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız’ın cansız bedenine 53 gün sonra ulaşıldı. Faciadan 66 gün sonra Adnan Keklik’in de cenazesine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Bu işçiler Ramazan Çimen ve Kenan Öz’dü.

Toprak altından çıkarılan işçiler.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık. Diğer 5 madencimize ulaşmak için de ekiplerimiz 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Ramazan Çimen ile Kenan Öz memleketlerinde toprağa verildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ramazan Çimen ile evli ve 2 çocuk babası olan Kenan Öz için bugün cenaze töreni düzenlendi. İliç ilçesindeki Yusuf Ziya Demir Camisi’nde öğlen kılınan cenaze namazına protokol, Çimen ve Öz’ün ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası Çimen ve Öz’ün cenazeleri ilçe mezarlığında toprağa verildi.

İliç’te cesedine ulaşılan işçiye yıllar önce gelen yorum: Asıl zindan Anagold Madeni’dir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.