Dokuz aydır aranıyordu: Genç kadının kemikleri bulundu, katili de tanıdık

Antalya'da yaşayan Nihal sosyal medyadan Batman'da yaşayan Mehmet'le tanıştı. Ailesinden kaçıp Mehmet'le birlikte yaşayan genç kadın çocuğu olduktan sonra ailesinin yanına döndü, ama Mehmet'ten kurtulamadı. Dokuz ay sonra Serik'te kemikleri bulundu.

Gündem 19 Eylül 2024
Nihal Babayiğit (solda), Mehmet Basık (sağda).

Nihal Babayiğit 24 yaşında işitme engelli bir kadındı. Antalya’nın Serik ilçesinde ailesiyle yaşıyordu. Evde internette zaman geçiriyor, yazışarak iletişim kuruyordu. İki yıl önce kendisi gibi işitme engelli Mehmet Basık’la sosyal medya sayesinde tanıştı. Mehmet Basık Batman’da yaşıyor, genç kadınla sürekli sohbet ediyordu. Aynı yıl Nihal birden ortadan kayboldu. Ailesi her yerde onu arıyordu. Ancak aralık ayında Nihal’in babası Vedat Babayiğit ile annesi Derya Yılmaz kızlarının Batman’da Mehmet Basık’la beraber yaşadığını öğrendi. Dini nikah kıymışlardı, 2023 yılında da çocukları olmuştu. Ama Nihal, Mehmet Basık’la anlaşamadı, doğumdan 15 gün sonra bebeğini Batman’da bırakıp ailesinin yanına geldi.

Aradan bir süre geçti, 9 Ekim 2023’te Mehmet Basık Serik’e geldi. Ve o andan sonra Nihal’den bir daha haber alınamadı. Ailesi onu yeniden aramaya koyuldu ve 1 Mayıs’ta Nihal’in dayısı Ali Yılmaz’a bir mesaj geldi. Mehmet Basık’ın yakınları ona birçok fotoğraf ve video göndermişti. Fotoğraflar Nihal’e neler olduğunu gözler önüne seriyordu. Mehmet Basık cep telefonuyla görüntülü görüşme yaptığı sırada Nihal’in boynunda kan izleri ve yerde hareketsiz yatar haldeki fotoğrafını paylaşmıştı. Görüntülerde bunlar yer alıyordu. Aile bu video ve fotoğraflardan sonra hemen polise gitti. Kızlarının hayatından endişe ettiklerini söylediler ve soruşturmada Serik Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri 2 Mayıs’ta Mehmet Basık’ı Batman’da gözaltına aldı. Mehmet Basık işlemlerinin ardından tutuklandı.

Mehmet Basık Batman Cezaevi’nden jandarma nezaretinde Serik’e getirildi. 13 Haziran tarihinde yer gösterdi ve Serik-Belek kara yolu Eminceler mevkiinde, yol kenarındaki ağaçlıklar arasında arama yapıldı. Aramada Nihal ‘e ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Polis olay yeri inceleme ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarılan kemikler ceset torbasında toplandı, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kemiklerden alınan örnekler DNA incelemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Mehmet Basık da Antalya’nın Manavgat ilçesindeki cezaevine gönderildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonucunda kemiklerin Nihal Babayiğit’e ait olduğu tespit edildi. Sonucun bildirilmesinin ardından Vedat Babayiğit dün kızına ait kemikleri teslim alıp Serik ilçesinde toprağa verdi. Acılı baba “Allah’a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız. Bir seneyi geçkindir çocuğum rezil oldu. 7- 8 ay kayıptı. Arandı, bulundu. Yeri, yurdu artık belli. Herkes elinden geleni yaptı. Bundan sonra gelip duamızı yapacağız. Kızımın naaşı İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan geldi. Sabah teslim aldık ve defnettik. Otopsi sonucuna göre cenaze kızım Nihal’e ait. Öldüren kişiyle ilgili artık devlet karar verecek. Hakimlerimiz karar verecek, ama biz de peşindeyiz, takipçisi olacağız. İnşallah o ömür boyu hapiste yatacak” dedi.

Kaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanıKaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.