ABD’de yakalanan Eylem Tok, mahkemeye ‘Özel okul bakmaya gelmiştik’ demiş

ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu mahkemede orada bulunma sebeplerinin yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu incelemek olduğunu söyledi. Mahkeme Eylem Tok ve oğlunu 'Kaçma şüphesi' nedeniyle tutukladı ve hapse attı.

Gündem 15 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Eylem Tok ve oğlu T.C.

İstanbul’da 1 Mart’ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok kaçtıkları ABD’de Türkiye’nin iade talebi üzerine 106 gün sonra yakalanmalarının ardından Boston Federal Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme kaçma riski olduğu gerekçesiyle Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un tutuklanmasına hükmetti. Cihantimur ve Eylem Tok’un tutukluluklarının gözden geçirileceği duruşmanın 18 Haziran Salı günü Boston’daki John Joseph Moakley Adliyesi’nde yapılacağı belirtildi.

Cihantimur’un “taksirle öldürme ve yaralama,” 44 yaşındaki annesi Eylem Tok’un ise “suçluyu koruma” suçundan Türkiye’ye iadesi isteniyor.

Reuters’ın yayınladığı bir haberde Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un adım adım nasıl yakalandığına ilişkin detaylara yer verildi.

ABD’nin Boston Polis Departmanı’nın (BDP) raporuna göre Cihantimur ve annesi Tok önceki sabah gözaltına alındı. Raporda Güney Florida Bölge Mahkemesi’nin çıkardığı tutuklama kararı üzerine Boston Kaçaklar Birimi polislerinin iki sanığın bulunduğu eve yerel saatle sabah 9.30 civarında baskın düzenlediği ve anne ile oğlunu olaysız şekilde gözaltına aldığı belirtildi.

Cihantimur ve Tok federal mahkeme binasına götürülürken tutuklama kararında Cihantimur için “kasıtsız adam öldürme ve yaralama,” annesi Tok’un da “suçluyu koruma” suçlamalarıyla Türkiye’ye iadesinin istendiği kaydedildi.

Eylem Tok’un eski eşi olan Bülent Cihantimur’un Türkiye’de tanınmış bir plastik cerrah olduğunu belirten avukatları, anne ve oğulun yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu da gezdiklerini ekledi.

ABD’li yetkililer Tok’un gözaltına alındığı sırada nakit olarak 5 bin dolar taşıdığını kaydetti. Mahkeme belgelerine göre Türk emniyeti anne ve oğlunun Küba’ya gitmek için sahte pasaport alma çabaları olduğunu değerlendirdi.

Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandıEylem Tok ve oğlu ABD’de yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.