Ablasına kiraya verdiği evi kundaklayıp kayıplara karıştı

Adana'da Halil Ç. ablasına kiraya verdiği evi kundaklayıp kaçtı. Annesi oğlunun daha önce kız kardeşini de vurduğunu ve ağabeyini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Polis uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen şahsın peşinde.

Gündem 13 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi bir trajediye sahne oldu. Hülya Ç. uzun zamandır kardeşi Halil Ç.’den kiraladığı iki katlı müstakil evde yaşıyordu. Ancak o gece evin üst katından yükselen dumanlar mahalleyi alarma geçirdi. Gecenin karanlığında evin yandığını fark eden komşular hemen polis ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı, ancak evin büyük kısmı kül olmuştu.

Yangınla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri kısa sürede olayın hiç de sıradan bir kaza olmadığını anladı. Hülya Ç.’nin kardeşi Halil Ç. uyuşturucu bağımlısı olduğu iddiasıyla şüphelerin odak noktasıydı. Halil’in evin üst katını kasten ateşe verip kaçtığı söylentisi mahallede kısa sürede yayıldı. Anne Halime Ç. olayın şokunu atlatamadan basına verdiği ifadelerde oğluyla ilgili tüyler ürpertici açıklamalar yaptı.

14 yaşındaki kız kardeşini de tabancayla yaralamış

Halime Ç. oğlunun sadece bu olayla değil, geçmişte de benzer şiddet olaylarıyla aileyi dehşete düşürdüğünü anlattı. Geçen yıl Halil’in 14 yaşındaki kız kardeşi K.Ç.’yi tabancayla bacağından vurarak yaraladığını söyledi. Bu olayın izleri henüz silinmemişken bu kez de pompalı tüfekle annesini hedef aldığını iddia etti. Halime Ç. o gün yaşadıklarını korku dolu gözlerle anlattı: “Bugün beni de pompalı tüfekle vurmak istedi ancak saklandığım için şans eseri kurtuldum.”

Halil Ç.’nin saldırgan tavırları sadece annesiyle sınırlı değildi. Anne Halime Ç. oğlunun ağabeyini de ölümle tehdit ettiğini ve olay sonrası kaçtığını belirtti. Aile içinde yaşanan bu dehşet verici olaylar yıllardır süren bir kâbusun yeni bir perdesiydi. Anne boşanma aşamasında olan kızının evinin tamamen yandığını ve tüm eşyaların kül olduğunu da ekledi.

Yangının ardından polis kayıplara karışan Halil Ç.’yi yakalamak için geniş çaplı bir arama başlattı.

'Beni dinlemediler' deyip adliye önünde arabasını yaktı‘Beni dinlemediler’ deyip adliye önünde arabasını yaktı

İki araba yaktı, savcılık talimatıyla serbest bırakıldıİki araba yaktı, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.