Aci ailesine bir veliden mesaj geldi: Okula Porsche ile geliyordu, art arda 5 trafik cezası yedi

Firari yazar Eylem Tok ile Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğulları Timur Cihantimur’un bir kişinin ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Aci’nin ailesi “Okula da cipiyle gidiyormuş” dedi.

Gündem 25 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Timur Cihantimur'un kaza yaptıktan sonrasına ait fotoğraflar.

Eylem Tok ile Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğulları Timur Cihantimur ehliyetsiz araç kullandı ve 1 Mart gecesi yaşanan kazada Oğuz Murat Aci’yi hayattan kopardı. Adalete teslim olmak yerine annesi Tok ile birlikte ABD’ye kaçtı ve New York’te ev tutup buraya yerleşti. Türkiye’nin konuştuğu kazanın üstünden 24 gün geçerken acılı Aci Ailesi’nin bir iddiası kazanın ben geliyorum diyerek adım adım geldiğini gösteriyor. Timur’un kazanın yaşandığı yolda art arda hız kamerasına takıldığı ve beş kez trafik cezası aldığı ortaya çıktı! Ayrıca Timur zaman zaman okuluna da ehliyetsiz kullandığı araçla gidiyormuş.

Timur ve arkadaşları 1 Mart akşamı ehliyetsiz kullandıkları araçlarıyla Kemerburhaz-Bahçeköy arasındaki orman yolunda dolaşmaya çıkmış, dar ve virajlı bu yolda yüksek hız yapan Timur’un kullandığı Porsche Panamera model spor otomobil, bir virajda kayarak yol kenarında ATV araçlarını tamir etmeye çalışan 5 kişilik gruba yandan çarpmış ve şarampole yuvarlanmıştı. Bu kazada Oğuz Murat Aci önce ağır yaralanmış, ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Oğuz Murat Aci kaza yerinde can çekişirken kazayı yapan Timur’un annesi Eylem Tok olay yerine gelmiş, oğlunu alıp gitmiş, daha sonra anne oğul yurt dışına kaçmışlardı.

Eylem Tok'a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur'a yurt dışı çıkış yasağıEylem Tok’a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur’a yurt dışı çıkış yasağı

Gece yarısı Türkiye’den yurt dışına kalkan ilk uçak olan Kahire uçağına binen anne oğul oradan da hemen ABD’ye uçmuşlardı. 16 yaşındaki Timur Cihantimur ABD vatandaşıydı zaten. Önceleri Türkiye’ye dönecekleri izlenimi veren anne-oğulun New York’ta 1 yıllık kirasını peşin vererek ev tuttukları ortaya çıkmıştı.

Olayla ilgili soruşturmada Tok ile oğlu Timur’u havalimanına götürdüğü belirlenen şirket çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı. Kaza gecesi Göktürk’te bir kafede oturan annesi Eylem Tok’un yanına kaza yaptığı lüks araçla giden Timur’un dakikalar sonra o araçla mekandan ayrıldığı görüntüleri birkaç gün önce ortaya çıkmıştı. Polisin elde ettiği diğer güvenlik kamerası görüntülerinde Timur’un o aracı sık sık kullandığı anlaşılıyordu.

Aci ailesinden iddia: Aynı yerde daha önce beş kez hız cezası kesilmiş

Kazanın olduğu andan itibaren her fırsatta adalet çağrısı yapan, Eylem Tok ile oğlu Timur’a “Teslim olun” diyen Aci Ailesi’nden dün dikkat çeken bir iddia geldi. Kanal D Haber’e konuşan baba Özer Aci, Timur Cihantimur’un kazadan birkaç ay önce art arda hız kamerasına takıldığını ve beş kez trafik cezası aldığını iddia etti.

Baba Özer Aci “Bize gelen ihbara göre çocuk o arabayla okula gidip geliyor. Yani kaza geliyorum diyor aslında baştan. Bu araca art arda beş sefer ceza yazılmış. Bunların hepsi olasılıkla hız cezası ve Göktürk bölgesinde kesilmiş cezalar. Ceza yiyen büyük olasılıkla çocuk. Direksiyonda çocuk var tabii. Görülüyor ki bu araç çocuğa tahsis edilmiş” dedi.

Okula da arabayla gidiyormuş

Timur’un okul arkadaşının annesi de Aci Ailesi’ne bir mesaj gönderdi. Mesajda “Bu kazayı yapan çocuk ile kızım aynı okulda. Çocuğun okula da araba ile geldiğini söyleyenler var” dendi. Ayrıca Timur Cihantimur’un okula arabayla gelmemesi konusunda öğretmenleri tarafından da uyarıldığı, ancak Cihantimur’un bunları dikkate almadığı da belirtildi.

Eylem Tok’un oğlundan ‘kaza yaptım’ telefonunu aldığı an: Kaçışın dakika dakika ayrıntısıEylem Tok’un oğlundan ‘kaza yaptım’ telefonunu aldığı an: Kaçışın dakika dakika ayrıntısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.