Motokuryenin ölümü: Adli Tıp polisi yalanladı

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamud’un İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili Adli Tıp Raporu hazırlandı. Raporda kaza tespit tutanağında motokurye Göçer'in kaldırıma çarpıp yola düştüğü tespiti yer almadı.

Gündem 18 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hassan Shekh Mohamud’un 30 Kasım’da motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olmasıyla ilgili Adli Tıp Kurumu raporu çıktı.

Raporda polislerin kaza anındaki kaza tespit tutanağında yer alan “motokurye Yunus Emre Göçer’in kaldırıma çarpıp yola düştüğü” tespiti yer almadı.

Kaza tespit tutanağında olayın ilgili bölümü şöyle anlatılmıştı:

“Sürücü Yunus Emre Göçer sevk ve idaresindeki 16 AFL 804 plaka sayılı aracıyla Kennedy Caddesi’nden Aksaray istikametine doğru sağ şeritte seyir halinde iken Yenikapı Caravan otoparkı önüne geldiği esnada yine aynı istikamette seyir halinde bulunan sürücü Mohamed Hassan Mohamud’un sevk ve idaresindeki 06 CD 4581 plaka sayılı aracı ile önde seyir halinde bulunan Yunus Emre Göçer’in direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarpar. 16 AFL 804 plakalı araç kaldırımdan sekerek Mohamud’un kullanmış olduğu aracın önüne düşer ve araç duramayarak sol ön kısımları ile çarpması sonucu maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş olup…”

Motokurye şerit değiştiriyormuş

Polislerin hazırladığı kaza tespit tutanağındaki bu tespitler Adli Tıp Kurumu Raporu’nda yer almazken olay şöyle anlatıldı:

“Şüpheli sürücü Hassan Mohamud idaresindeki otomobille gündüz vakti görüşün açık olduğu yolda seyri sırasında olay yerine yaklaşıp sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediği sırada, ilerisinde kendisiyle aynı yönde ve aynı şeritte (sağdan ikinci şeritte) seyretmekte olan ve sonrasında hızını düşürerek sağa doğru yönelmekte olan motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu göz önünde bulundurması, zamanında uygun fren tedbiri ile de beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya motosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerektiği hususlarına riayet etmediği, sağ şeride girmiş olmasının devamında mevcut hızıyla seyrini sürdürdüğü sırada da kendisi gibi sağ şeride girmiş olan ve son olarak duracak seviyede hızını düşürüp sağ şerit içinde hafif sağa yönelen motosiklete çarptığı olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile asli derecede kusurludur.”

Raporun sonuç kısmında motokurye Yunus Emre Göçer’in tali, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud’un ise asli kusurlu olduğu tespiti yer aldı.

‘Rapor beklediğimiz gibi’

Adli Tıp Kurumu Raporu’nu 10Haber’e değerlendiren Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen raporun bekledikleri gibi çıktığını belirterek “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud’a yüzde 75 kusur, Yunus Emre Göçer’e ise yüzde 25 kusur verildi” dedi.

Polisler hakkında soruşturma başlatılmıştı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un karıştığı trafik kazasından sonra olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Yılmaz Tunç sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştır” demişti.

Motokuryenin eşi polislerden ve savcıdan şikayetçi olduMotokuryenin eşi polislerden ve savcıdan şikayetçi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.