Ak Parti Atatürk büstünü yakanlardan şikayetçi oldu

Ak Parti Esenyurt ilçe örgütü, 2014 yılında Atatürk büstünün yakılması olayıyla ilgili açılan davada müşteki oldu.

Gündem 4 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
7 Ekim 2014 tarihinde Esenyurt'ta yakılan Atatürk büstü.

PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Esenyurt’ta da 6-7 Ekim 2014 tarihinde izinsiz gösteri yaparak ilçede başta Atatürk büstünü yakma olayı olmak üzere birçok yere zarar verdi.
2015 yılında olayla ilgili soruşturma açıldı. Tamamlanan soruşturma sonrası 2021 yılında Tanju Aydemir hakkında Atatürk büstüne saldırı, izinsiz gösteri, mala zarar verme ve terör örgütü üyesi olma suçlamalarıyla dava açıldı. Davanın tek şikayetçisi ise Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanlığı oldu.

Savcı beraat istedi

Olay sırasında kendilerinin de zarar gördüğünü belirten ilçe başkanlığı, eyleme karışanların yaptıkları her şeyle ilgili şikayetçi olduklarını belirtti.
Dün görülen davanın duruşmasında, başka bir suçtan dolayı cezaevinde olan Tanju Aydemir SEGBİS sistemindeki yoğunluk nedeniyle duruşmaya katılamadı. Savcı ise Tanju Aydemir’in bu olayları doğrudan işlediğine yönelik somut bir delil olmadığını gerekçe göstererek beraatini istedi. Savcının mütalaası sonrası İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Başka yerlerde de Atatürk büstü yaktılar

Kobane olayları olarak tarihe geçen ve iki gün süren bu eylemlerde PKK, Esenyurt dışında Van Başkale, Şırnak Cizre, Diyarbakır’ın merkezi ve Lice ilçesinde de Atatürk büstü yakmıştı. Bu eylemler o dönem büyük tepki çekmişti.

Ak Parti’nin yakında meyvelerini toplamaya hazırlandığı ve 5 yıldır sürdürdüğü yerel seçim stratejisiAk Parti’nin yakında meyvelerini toplamaya hazırlandığı ve 5 yıldır sürdürdüğü yerel seçim stratejisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.