AK Partili belediyenin kötü malzemeden dava ettiği AK Partili başkan, TBMM ihalesine terfi etti

Yasama yılı başlamadan önce tamamlanması planlanan eksik vekil odaları için yapılan 15 milyon TL’lik ihale, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl’ün şirketine verildi. Sarıgöl’ün şirketinin yaptığı kültür merkezi yanmış, kötü malzeme kullandığı için davalık olmuştu.

Gündem 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekim ayında başlayacak yasama süreci hazırlıklarını sürdürüyor. Bu hazırlıklardan biri de eksik olan 10 vekil için makam odalarının hazırlanması. Geçtiğimiz aylarda, verilen soru önergesine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, odalar için ihale sürecinin başladığını belirtmişti. 

Bozdağ’ın bahsettiği ihale, 24 Ağustos’ta yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından pazarlık usülü yapılan ihale, 15 milyon 542 bin TL olarak sonuçlandı.

Yani bir milletvekilinin odası için harcanacak tutar, 1 milyon 500 bin TL’den fazla. 

İhaleyi alan şirketin sahibi Ak Parti İlçe Başkanı

e-KAP’taki bilgilere göre ‘TBMM Halkla İlişkiler Binasında Eksik Olan Milletvekili Makam Odalarının Yapılması’ isimli ihaleyi alan şirket, Ankara’da bulunan İstanka İnşaat. 

Türkiye’de yasamanın merkezinde, vekillerin odasını yapacak olan şirketin sahiplerinden biri ise aynı zamanda Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl.

Kötü malzeme kullandığı için davalık olmuştu

Dahası Sarıgöl’ün şirketi, 2022’de Ak Partili Mamak Belediyesi’nden bir kültür sanat merkezinin ihalesini aldıktan sonra davalık olmuştu. Davanın nedeni, Sarıgöl’ün şirketi İstanka İnşaat’ın işi yaparken kötü malzeme kullanmasıydı. Halk TV’den İsmail Saymaz’ın 2022’de ortaya çıkardığı bu olayda Sarıgöl, kendisini, “Her malzemenin oluru alınır. Olur almadan kesinlikle kullanmayız. Zaten kompozit malzeme Türkiye”nin birçok yerinde kullanılıyor. Kamuda yapılan işin standartları bellidir. Bu standartlara göre yapılmıştır. Belediye kendince savunma yapıyor. Bir sorumluluk var. O sorumluluğu paylaşmak istiyor” diyerek savunmuştu. Halk TV, Saymaz’ın yazılarını kaldırdığı için o tarihteki haberi buradan ulaşabilirsiniz.

10 yılda kamudan 16 ihale aldı

Erhan Sarıgöl’un ortaklarından olduğu İstanka İnşaat, 2013 yılında kuruldu. Şirket, kamudan ilk ihalesini 2015’te aldı. Ardından neredeyse her yıl kamudan bir ihale alan şirket, bugüne kadar kamudan toplam 14 ihale aldı. 

Ankara’da siyasi kariyer 

Sarıgöl, kötü malzeme kullandığı için davalık olduğu inşaat ihalesini aldığı sırada Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyesiydi. 2019”da Ankara büyükşehir ve Mamak belediyesi meclis üyeliğine seçildi. Bir yıl sonra Mamak Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Ardından Ak Parti Mamak İlçe Başkanlığı”na atandı.

“Ak Partiliyim diye ticaret yapamaz mıyım?”

İhaleyle alakalı 10Haber’in ulaştığı Ak Parti Mamak İlçe Başkanı ve İstanka İnşaat ortaklarından Sarıgöl, kültür merkezinin yanması sonrası kötü malzeme kullandıklarına yönelik açılan davanın ‘asılsız’ olduğunu belirtirken “Ak Partiliyim diye ticaret yapamaz mıyım? İddialar asılsız, dava sürüyor” dedi. 

Meclis'te araç markası kriziMeclis’te araç markası krizi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.