Meclis’te araç markası krizi

Meclis'in açılmasına kısa bir süre kala araç krizi yaşanıyor. Partiler arasındaki Toyota ve Audi A6 tartışması Meclis Başkanlığı ile görüşülüyor.

Siyaset 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Meclis 1 Ekim’de açılacak ama öncesinde araç krizi başladı. Meclis’te şu anda grubu bulunan partilerin grup başkanları ve grup başkanvekillerine Audi A6 tahsis edildi. Ancak TBMM Başkanlığı, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekillerinin sonradan oluşturduğu Saadet’in Grup Başkanı ve Grup Başkanvekillerine Toyota marka araçları tahsis etmek istedi. Ancak Saadet Partisi grubu diğer grup yöneticileri de Toyota’ya geçerse bunu kabul edecek. Eğer bu olmazsa da kendi özel araçlarını kullanacaklar.

Sözcü’nün haberine göre; yapılan görüşmelerde Meclis Başkanlığı ihalelerle ilgili bazı süreçleri gerekçe gösterdi ve bu kez Toyota yerine Volkswagen önerdi. Saadet grubu, Audi A6’lar gelene kadar Volkswagen marka makam araçlarını kullanmayı kabul etti. Saadet Meclis grubunun Meclis’teki çalışma ve makam odalarının yerleri de 1 Ekim’e kadar netleşecek. İYİ Partili Yasin Öztürk’ün 2021’deki sorusu üzerine TBMM Başkanvekilliği, Meclis envanterine kayıtlı 292 makam aracı bulunduğunu açıklamıştı. Araçlar ihale yoluyla kiralanıyor.

Eski bakan TBMM lojmanlarının havuzunda ölü bulunduEski bakan TBMM lojmanlarının havuzunda ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.