Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ‘yaşanılır bir dünya’ umuduyla başlıyor

26. Uluslararası Ankara Tiyatro festivali dün başladı. 27 Kasım'a kadar devam edecek festivalde Cumhuriyetin 100. yılında 2Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Sanat' temasıyla düzenleniyor.

Kültür Sanat 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali dün akşam başladı. 27 Kasım’a kadar devam edecek festivalin açılışında Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün özel dans-müzik gösterisi ‘Gecenin Ardından’ sahnelendi. ‘Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat’ temasıyla düzenlenen festivalde Orhan Aydın’a Onur Ödülü ve Mehmet Ulusoy’a Emek Ödülü takdim edildi.

Ankara Tiyatro Festivali kentin farklı mekânlarında

26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali bu akşam ücretsiz bir etkinlikle devam ediyor. ODTÜ Mimarlık Amfisi’nde ODTÜ Oyuncuları, ‘Gökyüzüne Çıkan Kökler’ adlı oyunla seyirciyle buluşacak. Festivalin yarınki programında ise Tiyatro Ciddibazlar’ın Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki ‘Sabit Efendi veya Tuvalet Kağıdının Bilinmeyen Tarihçesi’ performansı ücretsiz olarak izlenebilecek. Yine aynı mekânda saat 20.00’de Tiyatro AntinKuntin’in ‘Ben Şahsım Kendim’ oyunu sahnelenecek.

Kentin farklı noktalarına yayılan festivalin ayrıntılı programına ankaratiyatrofestivali.org adresinden ulaşmak mümkün. 27 Kasım tarihinde sona erecek olan 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin kapanış gününde Yolcu Tiyatro ‘Gomidas’ı sahneleyecek. 20. yüzyılın önemli müzikologlarından biri olarak kabul edilen ve Fransa’da hayatını kaybeden Kütahya doğumlu Gomidas’ın hayat hikâyesini konu alan tiyatro oyunu, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde saat 20.00’de sahnelenecek.

İstanbul'dan 'Yiğidim Aslanım' ile Fatma Said geçtiİstanbul’dan ‘Yiğidim Aslanım’ ile Fatma Said geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.