Almatı Havalimanı işletmecisinin iki Türk yöneticisi hakkında gözaltı kararı

Almatı Havalimanı işletmecisi TAV'ın iki Türk yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. İki yönetici gözaltı kararından hemen önce ülkeyi terk etti.

Gündem 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kazakistan’ın bayrak taşıyıcı havayolu Air Astana’nın ana üssü olan Almatı Havalimanı, “Kuşak ve Yol” projesinin ana durakları arasında yer alıyor.

Kazakistan’daki Almatı Havalimanı’nın işletmecisi TAV’ın üst düzey yöneticilerinden biri olan U.S.’nin tutuklandığı Kazakistan basınında yer aldı. Tutuklanma gerekçesiyse uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıydı. Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’nın haberine göre; 2021 yılında Almatı Havalimanı’nın işletmesini devralan TAV bu bilgileri yalanladı ama U.S.’nin tutuklandığı doğruydu. Bunlarla birlikte Kazakistan’da sürdürülen uyuşturucu soruşturmasının hedefinde 2 üst düzey Türk yönetici vardı ve bunlar hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Söz konusu iki kişi TAV’ın Almatı ofisinin yöneticilerindendi ve gözaltı kararından önce Kazakistan’dan çıkmışlardı.

TAV İletişim Birimi yönetimi, U.S. ile ilgili haberlerin asılsız olduğunu belirtirken, Y.Ç. ve F.Ö ile ilgili soruşturmanın doğru olduğunu belirtti. TAV, Kazakistan’da haklarında uyuşturucu ile ilgili soruşturma başlatılan iki yönetici ile sözleşmelerini tek taraflı fesh ettiklerini bu kişilerin TAV ile bağlarının kalmadığını ifade etti.

Avrupa'nın 'kokain başkenti'nde uyuşturucu rekoruAvrupa’nın ‘kokain başkenti’nde uyuşturucu rekoru

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.