Ankara’dan Bolu’ya sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı

Ankara'da başlayıp Bolu'ya sıçrayan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi. Tahliye edilen köylüler yaşadıkları zor durumu anlatırken bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Gündem 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını hızla genişleyerek Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Berçinçatak köyüne sıçradı. Yangın akşam saatlerinde köyün sınırlarına ulaşırken, kontrol altına alındıktan sonra yeniden yayıldı. Yangının alevleri Berçinçatak köyü için büyük bir tehdit oluşturdu ve köyde yaşayan vatandaşlar ile hayvanların tahliye edilmesine karar verildi.

Yangın nedeniyle Berçinçatak köyünde yaşayanlar tedbir amacıyla tahliye edildi. Köy sakinleri belediye otobüslerine bindirildi ve yakınlarda bulunan Hacılar köyüne taşındı.

80 yaşındaki köylü Ayşe Aydın yangın haberini köydeki bir cenaze töreninin ardından aldıklarını söyledi. Aydın “Yangın Demirler köyünde başlamış. Biz cenazeden dönerken alevleri gördük. İtfaiye ekipleri geldi, fakat duman hızla yayılmaya başladı. Belediye bizi Hacılar köyüne götürdü. Yanımıza sadece ilaçlarımı alabildim. Eşyalarımızı bırakmak zorunda kaldık. Yağmur yağarsa belki bu yangın söner, inşallah evlerimize kadar gelmez” dedi.

Berçinçatak köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Başak Güvercin ise hayvanların dumandan etkilenmemesi için köyden uzaklaştırılmaları gerektiğini belirtti. Güvercin “Hayvanlarımızı korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda yoğun duman nedeniyle nasıl bir plan yapacağımızı bilmiyoruz. Yakınlarımızın ahırlarına götürmeye çalışacağız. Şu ana kadar hayvanlarımızda bir zarar görmedik ama dumanın etkisi büyük” şeklinde konuştu.

Hayvanların güvenliği için önlem alınıyor

Yangınla mücadele eden ekipler, köyün etrafını saran alevlere karşı büyük bir çaba harcıyor. Yetkililer, orman yangınının kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede köylülerin ve hayvanların güvenliği için çeşitli önlemler alınıyor. Yangının söndürülmesi ve hasarın en aza indirilmesi için devlet kurumlarının destekleri devam ediyor.

Muğla'da orman yangını soruşturması: Baba ve oğlu tutuklandıMuğla’da orman yangını soruşturması: Baba ve oğlu tutuklandı

Türkiye yangınlarla boğuşuyor: 247 noktaya müdahale, 22 gözaltı, 9 tutuklamaTürkiye yangınlarla boğuşuyor: 247 noktaya müdahale, 22 gözaltı, 9 tutuklama

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.