Aracın önünü kesip kaçırdılar, işkenceyle gasp ettiler

İstanbul'da M.A. isimli bir kişinin arabasının önü kesildi. Araçta inen üç kişi M.A.'yı döve döve kaçırdı ve götürdükleri sokakta da işkence yaptı. Gasp edilen adam yaklaşık dört saat sonra kurtarıldı.

Gündem 18 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Saldırganlar sokak ortasında kaçırdılar.

İstanbul’da yaşayan 56 yaşındaki M.A. 15 Mayıs günü evine gitmek için aracıyla seyir halindeydi. Üsküdar ilçesindeyken bir anda önünde başka bir araç durdu ve içinden üç kişi indi. Araçtan inenler önce M.A.’yı dövdü sonra onu kendi araçlarına bindirip kaçırdı. Bu anlar sokak ortasında yaşandı ve bir vatandaş da cep telefonuyla kayıt altına aldı.

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre; çevredekiler olayı hemen polislere bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri hemen çalışma başlattı. İncelenen kamera görüntülerinden aracın plakası ve sahibi tespit edildi. Önce bir otelde kaldığı belirlenen şüphelilerden birini bulmak için otele baskın düzenlendi. Ancak orada şüpheliler yoktu. Daha sonra Gasp Büro ekipleri oteli tespit edince şüphelilerin Ankara’dan 3 kişi olarak geldiklerini ve kimliklerini de tek tek belirledi.

Kaçırılma olayının üzerinden 3 saat 50 dakika geçmişti ki polisler aradıkları arabayı Beylerbeyi’nde bir sokakta park halinde buldu. Sokakta güvenlik önlemi alındı ve operasyon başladı. Üç kişi bu arabanın içindeydi, M.A. da yanlarındaydı. Polisler üç saldırganı gözaltına alırken M.A.’nın da araçta işkence gördüğü anlaşıldı. Bununla birlikte parası da gasp edilen M.A. hastaneye kaldırıldı, ifadesini de verdi.

Kaçırılan M.A. ifadesinde “Beni Ankara’da bir süre önce tanıştığım kadını tehdit edip görüntüleri ile şantaj ettiğimi öne sürerek darp ettiler. Nakit paramı alıp adıma 100 bin lira kredi kullandılar araç içeresinde darp ettiler” dedi.

Gözaltına alınan üç şüpheli 24 yaşındaki Altay H., 29 yaşındaki Kerem B., 22 yaşındaki Sezar S.’nin ise emniyetteki ifadelerinde “Mahalleden tanıdığımız T.A. isimli kadını rahatsız edip elimde görüntülülerin var diyerek tehdit ediyordu olayı bu sebeple gerçekleştirdik” dedikleri öne sürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen üç kişi tutuklandı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.