Arkadaşlar arasındaki çiş kavgasında karar: 4 yıl 2 ay hapis cezası

Gündem 8 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bursa’da yaşayan Yunus Korkmaz ile Bahadır Ünlü, 2022 yılının Kasım ayında Nilüfer ilçesindeki bir gece kulübüne gitti. İkili burada eğlendikten sonra mekandan çıkıp otoparka gitti ve burada içki içmeye devam etti. Bahadır Ünlü, otoparktaki araçların arasına geçerek çişini yaptı. Onun davranışına sinirlenen Korkmaz, “Oraya neden çişini yapıyorsun” diyerek iddiaya göre önce hakaret sonra küfretti.

Bunun üzerine, “Çişimi yaptıktan sonra sana gösteririm” diyen Bahadır Ünlü, bir anda Yunus Korkmaz’a saldırdı. Korkmaz, yaşanan arbede sırasında kendisini darp eden Bahadır Ünlü’nün kafasına elindeki içki şişesiyle vurdu. Yüzünde ve kafasında yarıklar oluşan Ünlü, çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Birbirinden şikayetçi olan taraflar gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Korkmaz ve Ünlü hakkında Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yunus Korkmaz’ın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, Bahadır Ünlü’nün ise ‘basit yaralama’ suçuyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla yargılanan Yunus Korkmaz’a, suçun vasfını değiştirerek, ‘kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verirken, Bahadır Ünlü’yü ise ‘hakaret’ suçundan para cezasına çarptırdı.

Kaynana-gelin kavgasında eşini savunmayan kocayı Yargıtay suçlu bulduKaynana-gelin kavgasında eşini savunmayan kocayı Yargıtay suçlu buldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.