‘Arkadaşımızı ölü bulduk’ dediler, ama kamera kayıtları onları yalanladı

Apart dairede yaşayan Selahattin Ayan'ın yanına iki arkadaşı geldi, silah sesleri duyuldu ve ikisi hızla odadan çıktı. Sonra polise haber verip arkadaşlarını ölü bulduklarını söylediler ama kameraların kaydettiği başkaydı.

Gündem 20 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

34 yaşındaki Selahattin Ayan’ın arkadaşları 31 yaşındaki Şükrü Çiçek ile 27 yaşındaki Hıdır Üzel 16 Mart’ta Ayan’ın kaldığı apart daireye gitti. Adana’nın Seyhan ilçesindeki daireden bir süre sonra silah sesi geldi. Sesin hemen ardından Şükrü Çiçek ile Hıdır Üzel panikle ayrılıp 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradılar. Vurulan Selahattin Ayan’dı, kendileri Ayan’ın arkadaşıydı ve geldiklerinde onu vurulmuş halde bulduklarını söylediler. Adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve ortaya çıktı ki Selahattin Ayan ölmüştü.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri apartın güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Ve görüntülerde şüphelilerin olay anında odada olduğu, bir süre sonra aparttan ayrılıp ihbar telefonu açtıkları tespit edildi. Şüphelilerin otomobilini arayan ekipler Ayan’ın öldürüldüğü düşünülen ruhsatsız tabancayı da buldu.

Gözaltına alınıp emniyete götürülen şüphelilerin ‘hırsızlık’ ve ‘uyuşturucu kullanma’ suçundan çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler Selahattin Ayan’ı öldürülmüş halde bulduklarında ısrarcıydı ve anlatımlarına göre odaya girdiklerinde Selahattin Ayan yüzüstü yatıyordu. Yattığı yerde sırt üstü çevirdiklerinde onu kanlar içinde görmüş ve ve panikleyip polise haber vermişlerdi. Buldukları tabancayı da otomobile götürmüşlerdi.

Ancak iki şüpheli işlemlerinin ardından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Tabanca ve şüphelilerin el swap izleri incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.

100 liralık evlat cinayeti: Uyuşturucu parası için babasına saldırmış100 liralık evlat cinayeti: Uyuşturucu parası için babasına saldırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.