Arkasındaki isim konuştu: Uyuşturucu baronu ‘Tombul Jos’ Türkiye’den özel jetiyle kaçtı

Hollandalı uyuşturucu baronu “Tombul Jos”un arkasındaki güç olduğu iddia edilen firari Abdullah Alp Üstün, “Ben Don Vito Corleone değilim” dedi. Üstün, Tombul Jos’un özel jetiyle ülkeden kaçtığını söyledi.

Gündem 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronlarından “Tombul Jos”un arkasındaki güç olduğu iddia edilen firari Abdullah Alp Üstün, Tombul Jos’un özel jetiyle Türkiye’den kaçtığını söyledi.

Üstün, Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan’a konuştu. Tombul Jos’un arkasındaki güç olduğu, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ve kara para akladığı iddialarının hiçbirini kabul etmeyen Üstün, Ne Türkiye’de ne de dünyanın herhangi bir yerinde bir sabıkam yok. Ben Jos ile 2021 yılında tanıştım. Onun suçlandığı olaylar 2020’de başlıyor. Nasıl bu kişinin arkasındaki güç olabilirim?” dedi.

Türkiye’deki vergi borcundan dolayı yurtdışına çıkış yasağının olduğunu söyleyen ve bu yüzden sahte pasaport kullandığını iddia eden Üstün, Türkiye’nin Kırmızı Bülten ile aradığı Naci Yılmaz’ın kara parasını Türkiye’de şirketler kurarak akladığı iddialarına da şöyle yanıt verdi:

“Para aklamamız için ortada para olması lazım. Ortada para yok. Ben Naci Yılmaz’ı tanımıyorum. Ağabeyi Tekin Yılmaz’ı 20 yıldır tanırım. Laleli’den Rusya’ya tekstil ve parfüm ticaretini birlikte yapıyorduk. Tekin Yılmaz, 52 yaşında, bu olaya kadar bir kez bile gözaltına alınmamış biri. Şirket kurduk, Bodrum’da bir mekan açtık. Halen ayda 620 bin TL kredi ödüyoruz, madem para var, biz neden kredi ödüyoruz? Bir de birlikte satın aldığımız metruk bir bina var.”

Üstün, Tombul Jos ile nasıl tanıştığını ise şöyle açıkladı: 

“Benim eşimin kız kardeşiyle evli. İlk defa 2021’de İstanbul’daki bir otelde tanıştık. Eşim kardeşini görmek istedi ve gittik. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını bilmiyordum. Daha sonra eşinin doğum gününde görüştük. Üçüncü kez ise Bodrum’da Vogue Hotel’de villalar kiralamıştı. Orada birlikte tatil yaptık.”

Daha önce birlikte aynı otelde kalırlarken polislerin gelip Jos’u gözaltına aldığını söyleyen Üstün, “Göç İdaresi’nden serbest bırakıldıktan sonra Kırmızı Bülten çıktı. Her yerde Jos’u aramaya başladılar. 2021 Mayıs ayının sonunda Abhazya’ya gitti ve oradan oturum aldı” dedi.

‘Özel jetiyle kaçtı’

Soykan’ın “Jos, Türkiye’den nasıl kaçtı?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Özel jetiyle gitti diye biliyorum. Sadece birkaç saat telefonu kapalı kaldı. Sonra beni arayıp ulaştığını söyledi. Önce Abhazya’ya gitti, sonra Rusya’ya geçti. Zaten ‘Hollanda beni kolaysa Rusya’dan alsın’ diyor.

Savcılığın bazı mesajlaşmalara dayandırarak kendisinin “Baba” filminden Don Vito Corleone olduğu iddiasını yalanlayan Üstün, “Tek suç delili bulunmadı. Quasar’daki ofisimde Baba filminin afişlerinin bulunduğu iddianamede yazıyor. Ancak diğer filmlerin de afişleri var. Bunlar iddianameye yazılmıyor” dedi.

Üstün, “Film senaryosunu iddianameye çevirmişler. İddiaların hiçbiri somut delili dayanmıyor. Hepsi iftira. Afişleri, kalemi suç delili yapmak istiyorlar” diye de ekledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.