Avukat duyurdu: Yedi kişinin kanının aktığı bahçeye polis tuvaletini yaptı

2 yıl önce Konya’da evlerinin bahçesinde öldürülen Dedeoğlu Ailesi’nin avukatı, katliam bahçesinde bir polisin tuvaletini yaptığını gösteren kamera kaydını paylaştı ve binadaki ‘Adalet istiyoruz’ yazan pankartın yırtıldığını duyurdu.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

2021 yılının Temmuz ayında Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’taki bahçeli bir ev büyük bir katliamla gündeme gelmişti.

Yaşar Dedeoğulları’nın (65) evine 2010’dan beri husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş’in kayınbiraderi Mehmet Altun gelmişti. Bahçede aileyle konuşan Altun daha sonra poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etmişti.

Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barış Dedeoğulları (31) yaşamını yitirmişti. Olayın ardından kiraladığı araçla kaçan Altun 4 Ağustos’ta özel harekat ekipleri tarafından memleketi Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi’nde arazi taraması sırasında yakalanıp tutuklanmıştı. Ancak saldırganla polislerin samimi ilişkiler içinde olduğuna dair iddialar tartışma yaratmıştı.

Bugün suç duyurusunda bulunacaklar

Katliamın anbean bahçedeki kameraya yansıyan görüntüleri kamuoyundan büyük infial uyandırmıştı.

O günden beri sonuçlanmayan katliam davasında Dedeoğlu Ailesi’nin avukatlığını yapan Abdurrahman Karabulut dün çok tartışılacak bir paylaşım yaptı.

Karabulut sosyal medya hesabından Dedeoğulları’nın katledildiği evin bahçesine bir polisin tuvaletini yaptığı görüntüleri paylaştı.

Avukat Karabulut paylaşımında “Canlarını korumadıkları Dedeoğulları ailesini, katliamın gerçekleştiği evi korumakla polisler evin bahçesinde tuvaletini yapıyor. Bu saygısızlığın asla kabul etmiyoruz. Elbette ki yargı önünde hesabını soracağız. Sabah ilk işimiz suç duyurusunda bulunmak olacak” notunu düştü.

Öte yandan evde asılı “Adalet İstiyoruz” yazılı pankartın da kimliği belirsiz şahıslar tarafından indirildiği öğrenildi.

Cinayet davasında iş büyüdü: 'Beni rahatsız ediyor' demişti, bir de tecavüz iddiası çıktıCinayet davasında iş büyüdü: ‘Beni rahatsız ediyor’ demişti, bir de tecavüz iddiası çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.