Avukat ve müvekkilini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Bakırköy'de avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan'ı tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Abdullah Türkoğlu 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 10 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Avukat Servet Bakırtaş’ı katili hakkında karar dün yapılan duruşmada verildi. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Abdullah Türkoğlu SEGBİS ile bağlanırken Servet Bakırtaş’ın ailesi, taraf avukatları, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç ve baroya kayıtlı çok sayıda avukat duruşma salonunda hazır bulundu.
Mahkemede söz verilen Servet Bakırtaş’ın avukat kızı Elif Bakırtaş, “Babamın ofisinin bir çalışma usulü vardı. Hiçbir zaman dışardan iş alınmazdı. Kapı çalınınca da kibarca anlatılır ve kimse alınmazdı. Sanık daha önce de gelmiş ve alınmamış. Bu usulü bildiğinden ‘Beni üst kattan gönderdiler’ diyor. Sanık bu suçu bilerek, isteyerek, tasarlayarak gerçekleştirmiştir ve ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.
Mahkeme heyeti Abdullah Türkoğlu’nun Servet Bakırtaş’a karşı ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi. Öznur Tufan’a karşı da ‘Kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Türkoğlu’nun ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçundan ise 1 yıl hapis cezası ile 600 TL adli para cezasına karar verildi.

Barodan açıklama

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, “Verilen kararın savunma görevini yerine getiren meslektaşlarımıza yönelik şiddete karşı caydırıcı olması için emsal teşkil etmesini istiyoruz. Savunma hakkı vatandaşın temel hakkıdır. Savunma hakkı kutsaldır. Avukata yönelik şiddet savunma kurumuna ve adalete yöneliktir. Savunma yoksa yargılama da adalet de yoktur” dedi. Elif Bakırtaş ise, “Bu savaş önce babam için sonra onun bıraktığı meslek için yapmam gereken bir hareketti. Şiddetin dini, ırkı, mesleği olmuyor ama biz avukatlar her gün baskı ve şiddet altında çalışıyoruz. Bu yüzden bu karar mesleğini iyi ifa eden meslektaşlarıma ışık ve emsal olsun” şeklinde konuştu.

Hiranur Vakfı davasında sanık avukatı baro çalışanına tokat attıHiranur Vakfı davasında sanık avukatı baro çalışanına tokat attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.