Avukatlar sokağa çıkıyor: Büyük Savunma Mitingi Ankara’da  

Türkiye Barolar Birliği Ankara'da beş gün sonra 'Büyük Savunma Mitingi' düzenleyecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç “27 Nisan’da Büyük Savunma Mitingi için Ankara’dayız” diyerek çağrı yaptı.

Gündem 23 Nisan 2024
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından avukatların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 27 Nisan’da başkentte ‘Büyük Savunma Mitingi’ düzenlenecek.

TBB’den yapılan açıklamada avukatların demokratik toplumun temel direği ve adalete erişimin güvencesi olduğu belirtildi.

Avukatların yalnızca müvekkilin değil savunma hakkının da temsilcisi olduğu, avukat olmadan adil bir yargılanma sağlanamayacağı belirtilen açıklamada avukatların yaşadığı sorunların mesleğin icrasını imkansız hale getirdiği kaydedildi.

Baroları eleştiren Bakan Tunç'a Filiz Saraç'tan yanıtBaroları eleştiren Bakan Tunç’a Filiz Saraç’tan yanıt

Bu durumun adaletin tesisini de engellediği belirtilen açıklamada şöyle dendi:

“Ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor.

Nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını istiyoruz. CMK Ücret Tarifesi’nin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını istiyoruz.

Yalnızca Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı değil, staj sonrasında Avukatlık Meslek Sınavı istiyoruz. Avukata yönelik şiddetin son bulmasını, şiddet faillerinin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını istiyoruz.”

Açıklamada TBB’nin, mesleğin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 27 Nisan Cumartesi günü Ankara’da “Büyük Savunma Mitingi” düzenleyeceği bildirildi.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç da “27 Nisan’da Barolar ve TBB’nin düzenlediği Büyük Savunma Mitingi için Ankara’dayız” diyerek videolu çağrıda bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.