Aydınlardan Merdan Yanardağ için özgürlük çağrısı

Çok sayıda gazeteci, sanatçı ve aydın , tutuklu gazeteci ‘Merdan Yanardağ’a Özgürlük’ talebiyle ortak bir açıklamaya imza attı. Açıklamada Yanardağ’ın tutukluluğu “basın ve ifade özgürlüğüne ağır bir şiddet girişimi” olarak tariflendi.

Gündem 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Terör örgütü PKK lideri Öcalan’a ilişkin sözleri sonrasında apar topar stüdyodan gözaltına alınan ve 27 Haziran’dan bu yana hapiste olan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için dün

Aralarında Zülfü Livaneli, Müjde Ar, Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Ahmet Telli, Sunay Akın gibi isimlerin de bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci ve aydın ortak bir çağrıda bulundu.

Kampanyayı başlatan Şair Tuğrul Keskin ilk imza atan isimlerin yer aldığı açıklamayı paylaşırken gazeteci ve aydınlara da kampanyaya destek verme çağrısında bulundu.

Çağrıya katılmak isteyenler için [email protected] adresi açıldı.

Açıklama ve ilk imzacılar şöyle:

TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Merdan Yanardağ’ın televizyonda yaptığı bir konuşmasının montajlanarak çarpıtılması üzerinden yapılan linç girişimini kınıyor, anayasa ve uluslararası sözleşmelerce teminat altına alınan basın ve ifade özgürlüğüne ağır bir şiddet girişimi olarak görüyoruz. Merdan Yanardağ’ın özgürlüğüne bir an önce kavuşması için yetkilileri vicdana ve hukuka çağırıyor, ekliyoruz; Aksi zulümdür, suçtur!

Zülfü Livaneli

Müjdat Gezen

Rutkay Aziz

Müjde Ar

Levent Üzümcü

Sunay Akın

Ahmet Telli

Edip Akbayram

Suavi

Tuncay Mollaveisoğlu

Metin Uca

Orhan Alkaya

Tuğrul Keskin

Orhan Aydın

Ataol Behramoğlu

Nihat Behram

Haydar Ergülen

İsmail Saymaz

Zafer Arapgirli

Murat Muratoğlu

Ercan Karakaş

Yüksel Yalova

Zeynep Oral

Kerem Görsev

Övgün Ahmet Ercan

Ali Kocatepe

Ayşenur Arslan

İrfan Aktan

Nebil Özgentürk

Ünal Ersözlü

Tuluhan Tekelioğlu

Sedef Kabaş

Alper Taş

Kemal Okuyan

Ümit Zileli

Miyase İlknur

Halil İbrahim Özcan

Yaşar Aydın

İbrahim Varlı

İbrahim Aydın

Nevzat Çelik

Sadık Gürbüz

Ümit Kartal

Eren Aysan

Şükrü Erbaş

Cevat Çapan

Nesimi Aday

Aysun Kocatepe

Apar topar tutuklanmıştı

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Gazete Duvar’a verdiği röportajda “Kandil’in ve Selahattin Demirtaş’ın sürecin bitmesinde günahı var. Kandil’e isteyerek veya istemeyerek boyun eğdi. Öcalan’ı ve Çözüm Süreci’ni boşa çıkarmada irade ortaya koyamadı” ifadelerini yayınına taşıyan Merdan Yanardağ, bu sözleri Ak Parti’nin yeni bir çözüm sürecinin hazırlığı olarak nitelendirmişti.

Konunun şeffaflaştırılması gerektiğinin altını çizen Yanardağ’ın yayında kullandığı ifadeler cımbızlanarak başka bir bağlama taşınmış ve İYİ Partili birçok isim tarafından hedef gösterilmişti. 26 Haziran’da TELE1’e gelen polis ekiplerince gözaltına alınan Merdan Yanardağ, 1 gün sonra tutuklanarak cezaevine yollanmıştı.

CHP heyetinden tutuklu gazeteci Yanardağ’a ziyaret: Benden suçlu çıkmazCHP heyetinden tutuklu gazeteci Yanardağ’a ziyaret: Benden suçlu çıkmaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.