Bu da o erkeklerden ve savunması da tanıdık: Aldatıyordu

Ayrıldığı kadını evinin önünde bekleyip kurşun yağdıran ve bir bacağının kesilmesine sebep olan Ersin Karakuş hakim karşısında tanıdık bir savunmaya imza attı: Beni aldatmıştı.

Gündem 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde intörn doktor olan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz Mersin’in Yenişehir ilçesinde yaşıyordu. 23 Ekim günü aynı hastanenin teknisyeni Ersin Karakuş genç kadının evinin bulunduğu sokağa gidip arabanın içinde  onu beklemeye koyuldu. Nida Nur Nergiz ve Ersin Karakuş ile bir dönem sevgiliydiler ama ayrılmışlardı.

Kadın olacaklardan habersiz evine doğru yürürken onu bekleyen Ersin Karakuş araçtan indi, getirdiği tüfekle ateş etti. Saçmaların isabet ettiği kadın ağır yaralandı, olayı görenlerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Nergiz’in sağ bacağı diz üstünden ampute edildi, kaçan saldırgan ise olaydan bir gün sonra yakalanıp tutuklandı.

Olayla ilgili iddianame tamamlandı ve Ersin Karakuş hakkında ‘Kadına karşı tasarlayarak nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede sanığın olaydan sonra intörn doktorun kız kardeşine ‘Az önce kardeşini vurdum, kanlar içinde yatıyordu’ şeklinde ses kaydı attığına yer verildi.

Dün davanın ilk duruşması vardı ve Nergiz’e sokak ortasında kurşun yağdırıp kız kardeşine de ‘kanlar içinde yatıyordu’ diye mesaj atan Ersin Karakuş, ‘öldürme kastı olmadığını” ileri sürdü.

Aldatıldım bahanesine de sığınan saldırgan “Adana’ya dönecekken yolda tesadüfen gördüm. O gün ilaçlarımı almamıştım. Bir anlık sinirle ayaklarına doğru ateş ettim. Pişmanım. İntihar etmeye karar vermiştim. Tüfek o yüzden arabadaydı. Kendisini beklemiyordum. Sokaktan çıkarken gördüm. Tüfeği güvenlik amacıyla araçta tutuyordum. Kaç defa ateş ettiğimi hatırlamıyorum” dedi.

Nergiz’in ablasına attığı ses kaydını ise “Ablası bizi ayırmaya çalışıyordu. Bir anlık nefretle o ses kayıtlarını attım” diye açıklamaya çalıştı.

Duruşmada abla Büşra N.Y. de tanık olarak dinlendi ve “Kardeşim asla aldatmadı. Bu olay kardeşim onu reddettiği için yaşandı. Kardeşim yoğun bakımdayken telefonunu incelediğimde sürekli bir ısrar, görüşme talebi olduğunu gördüm” dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme sanığın cezaya ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınması, öteki tanıkların dinlenmesi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşmanın ardından adliye binası önünde dava avukatları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri açıklama yaptı. Nergiz’in avukatı Uğur Köksal “Bu vahşice işlenen bir cinayete teşebbüs dosyasıdır. Nida Nur yaklaşık 15 ameliyat geçirdi. Sağ bacağını kaybetti, sol bacağını kaybetmek üzere. Vücudunda hala saçma taneleri var. Altı el ateş ediyor. Ateş etme, dur, denmesine rağmen ısrarla ateş etmeye devam ediyor. Sanık bir de haksız tahrik indirimi istiyor. Üst sınırdan ceza almasını istiyoruz” dedi.

Eşini öldürüp 'beni aldattı' dedi, ama savcı oyunu bozduEşini öldürüp ‘beni aldattı’ dedi, ama savcı oyunu bozdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.